Taieri ilegale de arbori

De Alexandra Lăzureanu
1Comentariu
Lemne ilegale FOTO: IJJB
Lemne ilegale FOTO: IJJB
Jandarmeria Bihor a executat o acţiune comună cu reprezentanţi ai: Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Genaral Bucureşti, Parcului Naţional Apuseni şi Ocolului Silvic Sudrigiu, cu scopul prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de arbori în zona comunei Pietroasa.

În pădurea aparţinând satului Sudrigiu, com. Pietroasa, au fost observate mai multe resturi de lemn în urma unei exploataţii forestiere. În urma inventarierii s-a constatat că 525 cioate de arbori speciile fag, frasin şi mesteacăn erau nemarcate. La faţa locului Oculul Silvic Sudrigiu, prin şeful de district şi pădurar, au prezentat dosarul partizii şi autorizaţia de exploatare pe numele unei societăţi comerciale. Ulterior s-au efectuat verificări asupra dosarului partizii şi la sediul Ocolului Silvic Sudrigiu, privind tăierile ilegale de arbori pe parcelele respective, dovedindu-se responsabilă de aceste fapte aceeaşi societate comercială. Administratorul societăţii comerciale, T.G. de 46 ani din comuna Bunteşti, fără antecedente penale, prin forma’iunea de lucru, a tăiat 525 arbori de diverse specii (fag, frasin şi mesteacăn) şi dimensiuni (diametru de la 16cm la 80 cm), cauzând un prejudiciu total de 550,2 mc lemn, în valoare totală de 113015,36 lei, prejudiciu nerecuperat. Pe numele bărbatului, jandarmii au întocmit acte de constatare a infracţiunii de tăiere ilegală de arbori, conform art. 108, alin. 1 lit. d din Legea 46/2008(Codul Silvic), verificările fiind continuate în speţă de Parcehtul de pe lângă Judecătoria Beiuş.

N-a scăpat de vigilenţa jandarmului

Luni, subofiţerul jandarm care executa serviciul de pază şi protecţie la sediul Finanţelor Publice Oradea, a observat un bărbat care a intrat în sediu şi care se manifesta suspect. Jandarmul l-a urmărit cu privirea şi a observat că s-a aşejat la un ghişeu în spatele unei doamne, fără a păstra distanţa de siguranţă. Imediat i-a deschis geanata şi a luat din interior un obiect. Jandarmul l-a oprit pe bărbat şi a rugat-o pe femeie să-şi verifice geanta, aceasta confirmând că îi dispăruse portofelul. În portofel se găseau acte de identitate, carduri şi suma de 80 lei. Jandarmul i-a întocmit lui F.I. de 39 ani din Oradea, acte de constatare a infracţiunii de furt calificat, conform art. 208 alin. 1, art. 209 alin. 1 lit. e din Codul Penal. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor