Targ de antichitati in Oradea

Reactualizat la:
7Comentarii
Targ de antichitati in Oradea
Investiţia în artă este arta investiţiei. Iar arta, spunea Slavici, are menirea de a ne ridica acolo unde nu reuşim să o facem prin noi inşine. De la aceste axiome au pornit atunci când şi-au construit colecţii, anticarii care au expus în week end la Oradea.

Anticarii, acea categorie aparte de oameni care investesc bani, timp şi răbdare în obiecte de artă, ce le aduc satisfacţii de ordin estetic, le hrănesc orgoliile şi le ostoiesc setea de frumos. Obiecte de argint (statuete, caseta de bijuteri, casete de ţigări, tacâmuri, obiecte decorative) bijuterii din argint cu pietre preţioase sau email, sau pur şi simplu bijuterii de epocă, ceasuri de colecţie sau de serie mică, piese de ceramică, sticlă, porţelan, sculpturi din bronz, marmură sau porţelan, tablouri aparţinând unor pictori români şi străini, grafică, icoane şi obiecte de cult ortodox, catolic, musulman, ebraică, tapiţerii olandeze, frantuzeşti, englezeşti

covoare orientale şi carpete orientale şi româneşti, mobilier de epocă, lampadare, statuete de bronz.Cei mai insistenţi au putut să descopere ceramică ce apaţine celebrei manufacturi Rosenthal, care, alături de Meissen, Limoges sau Sevres, reprezintă elita producătorilor de porţelanuri.Majoritatea bibelourilor şi obiectelor din porţelan Rosenthal au un şarm aparte, o graţie proprie, o fragilitate şi o frumuseţe greu de descris în cuvinte. Mii de obiecte au fost scoase la lumină de anticari şi prezentate amatorilor în Parcul Bălcescu în cadrul deja tradiţionalului târg de antichităţi.O lume fascinantă se dezvăluie celui care are curiozitatea de a se apleca asupra unei piese gata să-şi spună povestea şi să te ducă în urmă cu sute de ani.Pentru câteva sute de euro poţi călători cu privirea şi cu mintea prin albumul înţesat de amintiri al unei familii din Bucureşti, poţi face cunoştinţă cu doamne cochete şi figure de militari cuprinşi de importanţa rangului, ba chiar poţi participa la încoronarea lui Ferdinand, dacă te concentrezi asupra unui instantaneu surprins cu acest prilej şi păstrat la loc de cinste în album.Pentru 1500 de euro poţi achiziţiona o brăţară de argint care provine din atelierul unui meşter veneţian.Târgul anticarilor din Bălcescu îşi va aştepta vizitatorii şi lunile viitoare.

 

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor