bihon.ro Web analytics

Targ de antichitati in Oradea

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Investiţia în artă este arta investiţiei. Iar arta, spunea Slavici, are menirea de a ne ridica acolo unde nu reuşim să o facem prin noi inşine. De la aceste axiome au pornit atunci când şi-au construit colecţii, anticarii care au expus în week end la Oradea.
Scris de IM:BIHOR_ONLINE - Investiţia în artă este arta investiţiei. Iar arta, spunea Slavici, are menirea de a ne ridica acolo unde nu reuşim să o facem prin noi inşine. De la aceste axiome au pornit atunci când şi-au construit colecţii, anticarii care au expus în week end la Oradea.

Anticarii, acea categorie aparte de oameni care investesc bani, timp şi răbdare în obiecte de artă, ce le aduc satisfacţii de ordin estetic, le hrănesc orgoliile şi le ostoiesc setea de frumos. Obiecte de argint (statuete, caseta de bijuteri, casete de ţigări, tacâmuri, obiecte decorative) bijuterii din argint cu pietre preţioase sau email, sau pur şi simplu bijuterii de epocă, ceasuri de colecţie sau de serie mică, piese de ceramică, sticlă, porţelan, sculpturi din bronz, marmură sau porţelan, tablouri aparţinând unor pictori români şi străini, grafică, icoane şi obiecte de cult ortodox, catolic, musulman, ebraică, tapiţerii olandeze, frantuzeşti, englezeşti

covoare orientale şi carpete orientale şi româneşti, mobilier de epocă, lampadare, statuete de bronz.Cei mai insistenţi au putut să descopere ceramică ce apaţine celebrei manufacturi Rosenthal, care, alături de Meissen, Limoges sau Sevres, reprezintă elita producătorilor de porţelanuri.Majoritatea bibelourilor şi obiectelor din porţelan Rosenthal au un şarm aparte, o graţie proprie, o fragilitate şi o frumuseţe greu de descris în cuvinte. Mii de obiecte au fost scoase la lumină de anticari şi prezentate amatorilor în Parcul Bălcescu în cadrul deja tradiţionalului târg de antichităţi.O lume fascinantă se dezvăluie celui care are curiozitatea de a se apleca asupra unei piese gata să-şi spună povestea şi să te ducă în urmă cu sute de ani.Pentru câteva sute de euro poţi călători cu privirea şi cu mintea prin albumul înţesat de amintiri al unei familii din Bucureşti, poţi face cunoştinţă cu doamne cochete şi figure de militari cuprinşi de importanţa rangului, ba chiar poţi participa la încoronarea lui Ferdinand, dacă te concentrezi asupra unui instantaneu surprins cu acest prilej şi păstrat la loc de cinste în album.Pentru 1500 de euro poţi achiziţiona o brăţară de argint care provine din atelierul unui meşter veneţian.Târgul anticarilor din Bălcescu îşi va aştepta vizitatorii şi lunile viitoare.

 

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  FIFA a vândut 1,8 milioane de bilete pentru Cupa Mondială din Qatar
  Organizatorii au vândut 1,8 milioane de bilete pentru Cupa Mondială din acest an din Qatar, a anunțat miercuri FIFA, organismul de conducere al fotbalului mondial, înaintea următoarei runde de vânzare a biletelor, care va începe pe 5 iulie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Începe Festivalul Medieval: defilarea cavalerilor, în Piața Unirii
  Joi seara, în deschiderea Festivalului Medieval, va avea loc „Parada coifurilor” - defilarea alaiului de personaje medievale, de la Cetate până în Piața Unriii.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero
  S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că, în ziua de joi 30.06.2022, din cauza lucrărilor de remediere a avariei apărute pe rețeaua de alimentare cu apă DN 125 mm PE situată în zona blocului CICERO, furnizarea apei potabile se va întrerupe total, între orele 08:00 şi 17:00.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  România

  Mircea Bravo va juca într-un film de comedie realizat chiar de el. S-a aflat și data lansării în cinematografe
  Mircea Bravo, unul dintre cei mai urmăriți vloggeri din România, cu peste un milion de abonați pe YouTube, a făcut public trailerul oficial al comediei „Mirciulică”, un film de lungmetraj produs împreună cu asociatul său, Cristian Iliușan.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recensământ în Bihor: Amenzi de până la 3.000 de lei pentru cei care refuză recenzarea
  Cu 20 de zile înainte de termenul-limită, 71% din populația țintă estimată a județului Bihor s-a recenzat.

  România

  ”Golden Gata de România” aproape finalizat. Podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschis circulație anul acesta
  Ultimul segment de tablier metalic al podului peste Dunăre, de la Brăila, care va face legătura dintre sudul Moldovei, nordul Munteniei şi Tulceaa fost montat marți, 28 iunie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.