Tatonari intre CJ Bihor si Selina

Tatonari intre CJ Bihor si Selina
Consiliul Judeţean Bihor vrea să încheie un act adiţional cu Selina, la contractul pentru lucrările de la viitorul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor.

Pe 22 decembrie, Consiliul Judeţean trimitea un model de act adiţional spre firma Selina. Acest act adiţional ar fi ataşat la contractul dintre cele două părţi, încheiat pe 15 ianuarie 2009 şi care a expirat pe 30 iunie 2010. Astfel, de un an şi jumătate la Muzeu nu mai există nicio relaţie contractuală între achizitor – Consiliul Judeţean şi executant – Selina. Aceasta cu toate că lucrările nu sunt încă finalizate. De aceea, instituţia muzeală continuă să funcţioneze în Palatul Baroc, cu chirie la Episcopia Romano-Catolică. Chirie care, de la 1 ianuarie a fost mărită de la 6.100 euro/lună la 14.925 euro/lună.

Selina n-a semnat

Actul adiţional propus de CJ Bihor ar trebui să fie valabil până la 31 august 2012, dorindu-se ca până atunci să se finalizeze lucrările interioare la Muzeu. Propunerea preşedintelui Radu Ţîrle, stipulată în actul adiţional, este ca ultimele plăţi către Selina să se facă până la data de 30 octombrie 2012. Până acum, Selina nu a semnat actul.

„Am înţeles de la Selina că în principiu sunt de acord şi vor semna actul adiţional. Au mai rămas de realizat lucrări în valoare 10,6 milioane de lei noi, ca să se poată face recepţia”, ne-a declarat ieri directorul tehnic al CJ Bihor, Filip Cheşeli. Până azi, Consiliul Judeţean a plătit pentru lucrările la Muzeu peste 40 milioane de lei noi. Cu toate acestea, casa scărilor e nereabilitată, iar acoperişul clădirii e cu probleme. Deşi au fost adue noile ţigle, acoperişul nu a fost înlocuit nici până azi, din cauza disensiunilor dintre CJ Bihor, Selina şi firma CIAC – cea care a realizat acoperişul.

Calin Corpas

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !