Teoretic o dată, practic de mai multe ori

De Dan Birta
Proba practică va putea fi dată de mai multe ori
Proba practică va putea fi dată de mai multe ori
Cei care iau proba teoretică la examenul auto vor putea da de mai multe ori proba practică.


Veşti bune pentru cei care au trecut de proba teoretică, dar au căzut la proba practică pentru permisul de conducere. Potrivit unui act normativ publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial, în cazul în care au luat proba teoretică, vor putea da de mai multe ori proba practică fără să mai dea proba teoretică. În prezent, cei care sunt respinşi la proba practică trebuie să reia şi proba teoretică.

Practic de mai multe ori

Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015 pentru modificarea şi completarea Ordinului MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere va intra în vigoare în data de 5 octombrie.

Potrivit Ordinului, persoanele care sunt admise la proba teoretică a examinării pentru obţinerea permisului auto vor putea să susţină proba practică de mai multe ori, în cazul în care o pică. Pentru ca acest lucru să fie posibil, candidaţii vor trebui să plătească taxa de examinare şi să facă cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică. Calificativul „admis” la proba teoretică este valabil un an de la înregistrarea acestuia în aplicaţia informatică de examinare.

Candidaţii declaraţi „respinşi” la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe după o perioadă de cel puţin 15 zile.

Ordinul mai prevede: candidaţii care nu s-au prezentat la proba practică pot solicita programarea pentru o nouă probă oricând, dar nu mai târziu de un an de la absolvirea cursului de pregătire teoretică şi practică, sau, după caz, de la data înregistrării acestora în aplicaţia informatică de examinare. În cazul depăşirii termenului de un an de la data absolvirii cursului de pregătire teoretică şi practică, examinarea pentru obţinerea permisului de conducere este condiţionată de efectuarea unui nou curs de pregătire.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !