Termen devansat la declaraţiile fiscale

De Dan Birta
Termen devansat la declaraţiile fiscale
© Pentru evitarea aglomeraţiei, Fiscul recomandă depunerea declaraţiilor online
Fiscul reaminteşte contribuabililor că, conform Codului de procedură fiscală, creanţele fiscale administrate de organul fiscal central, pentru care scadenţa sau termenul de declarare este pe 25 decembrie, sunt scadente sau se declară până la 21 decembrie 2016.

În vederea evitării aglomeraţiei la ghişeele organelor fiscale în zilele premergătoare scadenţei de plată şi la declararea obligaţiilor fiscale, se recomandă contribuabililor utilizarea metodei de depunere online a declaraţiei fiscale, iar pentru contribuabilii care nu deţin un certificat digital şi nu pot depune declaraţiile online, să se prezinte din timp la ghişeele organelor fiscale.

Excepţie de la declaraţiile informative este termenul-limită de depunere a declaraţiei informative privind livrările sau prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional – formularul 394, care este 30 decembrie 2016.

Fiscul atrage atenţia că pentru neachitarea la scadenţă a obligaţiilor fiscale principale se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere până la data stingerii sumei datorate, inclusiv. Nivelul dobânzii este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere, iar nivelul penalităţii de întârziere este de 0,01% pentru fiecare zi de întârziere.

Obligaţiile fiscale pot fi plătite prin internet banking, virament bancar, mandat poştal, plata cu card bancar sau numerar. Programul de lucru cu publicul al Fiscului este: luni, marţi, joi şi vineri între orele 8:30-16:30, iar miercuri între orele 8:30-18:30.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !