Terminal nou la Aeroportul Oradea

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
19Comentarii
Terminal nou la Aeroportul Oradea
CJ Bihor ar urma să aprobe marți indicatorii tehnico-economici pentru noul terminal de pasageri şi reamenajarea terminalului existent.

Consiliul Judeţean se bazează că în viitorul apropiat se vor înmulţi cursele de pe Aeroportul din Oradea, atât cele externe, cât şi cele interne. De aceea, marţi, plenul CJ Bihor este aşteptat să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru un nou terminal de pasageri la Aeroportul din Oradea, ce survine modernizării pistei aeroportuare. „Sunt create premizele creșterii traficului aerian de pasageri care impun suplimentarea şi dezvoltarea de noi spații pentru deservirea pasagerilor şi bagajelor. În acest sens, este necesară suplimentarea spaţiilor existente prin construirea unui terminal nou de pasageri care să deservească curse interne (plecări şi sosiri) şi externe (sosiri), precum şi amenajarea terminalului existent pentru deservirea curselor de plecări internaţionale”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de Hotărâre.

De asemenea, se arată că „noul teminal va fi o clădire cu regim de înălţime parter şi va asigura toate spaţiile, facilităţile şi utilităţile necesare alinierii la standardele europene impuse unui aeroport internaţional”. Această incintă realizată pe structură uşoară ar urma să dispună de 2.925 mp suprafaţă desfăşurată, capabilă să gestioneze 600 de pasageri la oră de vârf, pentru plecări curse interne, sosiri curse interne şi externe. De asemenea, terminalul actual va fi reamenajat pe 2.395 mp, urmând să fie folosit doar pentru plecări internaţionale, 200 de pasageri la ora de vârf.

Se fac şi parcări

Investiţia presupune inclusiv realizarea de drumuri, platforme, rețele exterioare și iluminat public. În zona terminalului nou va fi amenajată o parcare cu 233 de locuri pentru autoturisme şi 6 locuri pentru autocare, în timp ce în zona terminaluli existent se va amenaja o parcare cu 3 locuri pentru autocare şi alte 74 de locuri pentru personalul aeroportului.

Toată investiţia este estimată la 26,9 milioane de lei, conform proiectantului Iptana SA Bucureşti. Dacă nu va găsi alte surse de finanţare, Consiliul Judeţean va suporta investiţia. Recent, preşedintele CJ Bihor şi directorul Aeroportului transmiteau că ar dori investiţia finalizată chiar în acest an, fiind vorba despre un terminal făcut pe structură uşoară, din sticlă şi metal.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor