bihon.ro Web analytics

Terminal nou la Aeroportul Oradea

Reactualizat la:

Terminal nou la Aeroportul Oradea

Reactualizat la:
CJ Bihor ar urma să aprobe marți indicatorii tehnico-economici pentru noul terminal de pasageri şi reamenajarea terminalului existent.
Scris de Demian - CJ Bihor ar urma să aprobe marți indicatorii tehnico-economici pentru noul terminal de pasageri şi reamenajarea terminalului existent.

Consiliul Judeţean se bazează că în viitorul apropiat se vor înmulţi cursele de pe Aeroportul din Oradea, atât cele externe, cât şi cele interne. De aceea, marţi, plenul CJ Bihor este aşteptat să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru un nou terminal de pasageri la Aeroportul din Oradea, ce survine modernizării pistei aeroportuare. „Sunt create premizele creșterii traficului aerian de pasageri care impun suplimentarea şi dezvoltarea de noi spații pentru deservirea pasagerilor şi bagajelor. În acest sens, este necesară suplimentarea spaţiilor existente prin construirea unui terminal nou de pasageri care să deservească curse interne (plecări şi sosiri) şi externe (sosiri), precum şi amenajarea terminalului existent pentru deservirea curselor de plecări internaţionale”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de Hotărâre.

De asemenea, se arată că „noul teminal va fi o clădire cu regim de înălţime parter şi va asigura toate spaţiile, facilităţile şi utilităţile necesare alinierii la standardele europene impuse unui aeroport internaţional”. Această incintă realizată pe structură uşoară ar urma să dispună de 2.925 mp suprafaţă desfăşurată, capabilă să gestioneze 600 de pasageri la oră de vârf, pentru plecări curse interne, sosiri curse interne şi externe. De asemenea, terminalul actual va fi reamenajat pe 2.395 mp, urmând să fie folosit doar pentru plecări internaţionale, 200 de pasageri la ora de vârf.

Se fac şi parcări

Investiţia presupune inclusiv realizarea de drumuri, platforme, rețele exterioare și iluminat public. În zona terminalului nou va fi amenajată o parcare cu 233 de locuri pentru autoturisme şi 6 locuri pentru autocare, în timp ce în zona terminaluli existent se va amenaja o parcare cu 3 locuri pentru autocare şi alte 74 de locuri pentru personalul aeroportului.

Toată investiţia este estimată la 26,9 milioane de lei, conform proiectantului Iptana SA Bucureşti. Dacă nu va găsi alte surse de finanţare, Consiliul Judeţean va suporta investiţia. Recent, preşedintele CJ Bihor şi directorul Aeroportului transmiteau că ar dori investiţia finalizată chiar în acest an, fiind vorba despre un terminal făcut pe structură uşoară, din sticlă şi metal.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.