„The Wine Book of Romania”, la Oradea!

„The Wine Book of Romania”, la Oradea!
Lansare de cinci stele, în prezența autoarei, Marinela Vasilica Ardelean.

„The Wine Book of Romania”, ghid inițiat și realizat de Marinela V. Ardelean, în parteneriat cu Liviu și Mihai Popescu, publicat de Editura RAO, se lansează vineri, 1 iulie, de la ora 18, la ReWine, situat pe strada Republicii nr. 31, în Oradea. Ghidul reprezintă un instrument complex de cunoaștere și clasificare a vinurilor de top din România și Republica Moldova, atât pentru publicul larg, cât și pentru specialiști și importatori.

La lansare va fi prezentă și Marinela Ardelean, autoarea ghidului, specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma). Marinela V. Ardelean este autoare a celui mai premiat volum bilingv la nivel internațional despre vinurile românești – „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”.

„The Wine Book of Romania” este primul ghid bilingv (română-engleză) ce reunește cele mai bune vinuri din România și Republica Moldova, acordându-le acestora șanse egale, fie că este vorba despre o cramă tânără, cu doar cinci hectare de vie, sau de un imperiu cu mii de hectare și tradiție de secole. Toate vinurile prezentate în „The Wine Book of Romania” au fost evaluate anul trecut de un juriu de opt experți internaționali, dintre care doi Masters of Wine. În urma acestei evaluări au fost descrise și clasificate 214 vinuri, 15% dintre acestea fiind de cinci stele.

Cu un tiraj de 4.000 de exemplare, volumul se prezintă în ediție limitată. Acesta poate fi achiziționat din marile lanțuri de librării, online, cât și din aeroporturi. De asemenea, „The Wine Book of Romania” va ajunge la institutele culturale, la ambasadele României, precum și la cele mai importante târguri și festivaluri internaționale.

În această perioadă, Marinela se deplasează, pentru a doua oară, la toți producătorii din România și Republica Moldova, selectând de la fiecare cel mult cinci vinuri, ce vor fi evaluate de un juriu internațional în luna august a acestui an, la Valea Verde Resort, Cund. Rezultatele jurizării vor fi publicate în cea de-a doua ediție a ghidului „The Wine Book of Romania”.

De asemenea, Marinela Ardelean este președinte al RO­WINE | THE WINE FESTIVAL OF ROMANIA. RO­WINE | SUMMER EDITION: ROSÉ&BUBBLES, o ediție inedită, de vară, a Festivalului RO­WINE, se va desfășura la Mamaia, sâmbătă, 16 iulie 2016. Festivalul va fi găzduit de Fratelli Beach&Club, unde, între orele 12.00 și 20.00, vor putea fi degustate peste 100 de vinuri rosé și spumante.

După succesul de care s­a bucurat cel mai important festival de profil din țară, RO­WINE | THE WINE FESTIVAL OF ROMANIA ­ primul festival internațional de vinuri premium din România, desfășurat în perioada 21­22 mai 2016, organizatorii propun un nou eveniment estival, la care vor lua parte producători de vin din România și din străinătate. Selecția cramelor la festival va fi la fel de riguroasă ca la ediția desfășurată recent la București, participarea făcându­se exclusiv pe bază de invitație. În cadrul festivalului desfășurat la Mamaia, fiecare producător va putea prezenta cel mult cinci etichete. Spre deosebire de majoritatea festivalurilor de profil din România, vizitatorii vor putea nu numai să deguste, ci și să cumpere vinurile preferate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !