Tinerii, buni la dezbateri

De Crina Dobocan
Tinerii s-au întrecut în dezbateri
Tinerii s-au întrecut în dezbateri
Elevii de la Colegiul ,,Mihai Eminescu’’ Satu Mare şi Liceul Teologic Baptist Emanuel Oradea s-au clasat în finala concursului naţional de dezbateri ,,Tinerii dezbat’’.

Colegiul Naţional ,,Emanuil Gojdu’’ din Oradea a găzduit, sâmbătă şi duminică, etapa interjudeţeană a concursului naţional de dezbateri „Tinerii dezbat”.

11 echipaje, formate din tineri din judeţele Bihor, Cluj, Satu-Mare, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa Năsăud, s-au întrecut în dezbaterea a trei moţiuni : ,,Este timpul să introducem măsuri afirmative pentru o mai bună reprezentare a femeilor în politică’’, ,,Cehstiunea incluziunii minorităţii rome este în principal o chestiune de respectare a legii’’ şi ,,Multiculturalitatea este o utopie’’.

„Tinerii dezbat’’ este un campionat național de dezbateri educaționale care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice necesare tinerei generații pentru participarea activă la viaţa.

Concursul a fost organizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului, împreună cu Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică, Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret, Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Agenția Națională pentru Romi, Fondul de Educație pentru Romi, Reprezentanța UNICEF în România şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

„Concursul național «Tinerii Dezbat» se adresează elevilor din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a din toate unitățile de învățământ preuniversitar și are ca scop conștientizarea de către tineri a valorilor cetățeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise față de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, gen etc. care pot constitui bariere în comunicare”, a declarat inspectorul Florin Negruţiu, coordonatorul evenimentului din partea ISJ Bihor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !