Tradiţii şi obiceiuri pe Valea Barcăului

Romina Nemeş, la Marghita
Romina Nemeş, la Marghita
Duminică, în parcul din Marghita, a avut loc un nou Festival-concurs zonal, „Vetre folclorice”.

Manifestarea a fost organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Bihor, în colaborare cu Primăria şi Casa de Cultură Marghita.

Au participat ansambluri folclorice din Marghita, Cuzap-Popești, Valea lui Mihai, Borumblaca, Budoi, Mișca, Tileagd, Taraful „La obârșii, la izvor” din Oradea, care, prin prestația lor au încântat publicul prezent. Au mai fost invitați special tinerii interpreți de muzică populară: Maria-Alexandra Secan, Andreea Codrean, Violeta Gherman, Andreea Pușcaș, Anca Pavel, Romina Nemeș, Monica Blaga, Marian Lascău, Tania Bodea, Izabela Bodea și Patricia Rus Alb, a căror prezență scenică a confirmat faptul că muzica populară bihoreană este preluată de tânăra generație, într-un mod autentic, dar creator, păstrându-se și valorificându-se cu profesionalism și devoțiune tezaurul moștenit.

Specialiști ai CJCPCT Bihor și oficialități locale a selectat ansamblurile care vor participa la Gala “Vetre folclorice” 2014. S-au înmânat diplome participanților și invitaților, precum și modice premii în bani.

De remarcat este și organizarea evenimentului, implicarea și determinarea doamnei Veronica Demeter în reușita evenimentului.

Putem spune că și acest nou Festival concurs “Vetre folclorice” a fost o reușită, atingându-și scopul, acela de a evidenția și promova valorile culturii tradiționale locale și spiritul viu al tradițiilor și obiceiurilor seculare din lumea satului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !