Transportatorii verificaţi de ITM

De Simona Albinaru
2Comentarii
Transportatorii verificaţi de ITM
În cursul lunii trecute inspectorii ITM au continuat Campania naţională privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto respectiv a prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă.

Pe linia relaţiilor de muncă au fost controlaţi un număr 6 de angajatori. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, din care două avertismente şi 1 amendă în valoarea totală amenzi fiind de 1.500 lei. Principalele deficienţele constatate au fost nerespectarea prevederilor privind repausul săptămânal şi munca suplimentară, inexistenţa evidenţei orelor de muncă prestate şi transmiterea cu întârziere a contractelor individuale de muncă în Revisal.

Abateri

Pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlaţi un număr 3 de angajatori la toţi fiind constatate nereguli. „Pentru deficienţele constatate au fost sancţionaţi 3 angajatori fiind aplicate 6 avertismente, dispunându-se măsuri de remediere a acestora”, a precizat Marius Rotar, reprezentantul ITM Bihor. Deficienţele constatate se refereau la neinstruirea şoferilor conform H.G.1051/2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru manipularea manuală a maselor care prezintă riscuri pentru lucrători, în special de afecţiuni dorsolombare şi evaluările de risc în activitate nu cuprindeau şi factorii de risc psihosociali.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor