Tranzacţie surpriză cu acţiunile Sinteza Oradea

34,3 milioane acţiuni Sinteza Oradea (STZ), reprezentând 51,9% din capitalul social au fost cumpărate în ultima şedinţă din anul 2011 a Bursei de Valori Bucureşti.

Tranzacţia specială, încheiata în afara pieţei a fost parafată pentru suma de 19,93 milioane lei (4,64 milioane euro) şi a avut loc într-o perioadă în care atenţia asupra bursei este la niveluri scăzute. Titlurile Sinteza au explodat pe bursă în ultimele două săptămâni şi-au triplat valoarea. Comform capital.ro,transferul s-a încheiat la preţul de 0,5810 lei/acţiune, în creştere cu 11,7% faţă de ultima cotaţie. Totuşi, dacă ne raportăm la cotaţia de acum două săptămâni, de 0,2000 lei, din 15 decembrie, tranzacţia surpriză s-a încheiat la un nivel de aproape trei ori mai mare. Practic, pentru a putea vinde la preţul dorit, acţionarul majoritar a trebuit să aştepte sau să urce cotaţia acţiunilor într-un ritm fulminant, cu maximul posibil de 15% în fiecare zi din ultimele două săptămâni.Tranzacţia de la finele acestui an dă companiei Sinteza o valoare de piaţă de circa 20 milioane lei (aproximativ 9 milioane euro).Acţiunile au fost vândute Potro Petrol SRL din Timişoara, unde jurnaliştii de la România liberă îi dădeau drept asociaţi pe fraţii Iancu, prin intermediul firme VGB Bucureşti (cu 50%), precum şi două femei de afaceri din Timişoara, una din ele fiind Ioana Pop, soţia administratorului de atunci Cristi Pop.

Printre acţionarii din prezent ai Sinteza se mai numără şi Tincău Gabor, cu 28,1% din acţiuni, restul de circa 20% revenind altor acţionari. Noul acţionar majoritar nu este cunoscut.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !