Trei concerte de excepție

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Trei interptreți de excepție așteaptă orădenii la concert
Trei interptreți de excepție așteaptă orădenii la concert
Filarmonica de Stat Oradea îi așteaptă pe melomani în această seară de la ora 19:00 în sala de concerte „Enescu-Bartók” la un concert simfonic.

Cei îndrăgiostiți de muzica clasică vor putea asculta „Concert pentru pian și orchestră în Do major” (W. A.Mozart); Concert pentru violoncel și orchestră în la minor” (C. Saint-Saëns); „Concert pentru saxofon și orchestră în Mi bemol major” (A. K. Glazunov).

Concertul va fi susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat din Oradea sub bagheta dirijorului Petronius Negrescu (regizor de teatru muzical, muzician de jazz, profesor la Universitatea de Arte din Târgu Mureş).

Soliști vor fi Iulia Relinda Rațiu (pian), Jan Sekaci (violoncel), Roberto Vignoli (saxofon – Italia).

Iulia Relinda Rațiu este o pianistă orădeancă care are în palmares mai multe premii, începând din 1997 până în 2013, an din care cântă în mod regulat în duo-ul pian-saxofon cu Roberto Vignoli.

Italianul Roberto Vignoli este un saxofonist de excepție, solist al Symphonic Wind Band, al Conservatorului „Arrigo Boito” din Parma, cu care interpretează piese originale pentru saxofon contralto și orchestră de suflători, precum și transcrieri. Este fondatorul formației orchestrale Provadorchestra Project.

În ce îl privește pe Jan Sekaci, acesta este un tânăr violoncelist de numai 14 ani care a studiat violoncelul la Liceul de Muzică din Oradea şi apoi la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca. Deține numeroase premii bine meritate: Olimpiada Națională de Muzică 2014, premiul II; Concurs “Sigismund Toduța” Deva 2014, marele premiu; Concurs “Alexandru Moroșanu” București 2014, premiul I; Concurs “Paul Constantinescu” București 2014, Premiul I; Olimpiada Națională de Muzică 2015, premiul I; Concurs “Alexandru Moroșanu” București 2015, marele premiu, Concurs “Lira de Aur” Suceava 2015, premiul I. În prezent este elev la Colegiul de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !