Un colţ de rai pe Valea Iadului

De Veronica Busașiu
9Comentarii
Un colţ de rai pe Valea Iadului
Au strâns 67 de saci de gunoi de pe o suprafaţă de 0,3 ha si au transformat un loc de pe Valea Iadului într-un colţ de rai.

38 de voluntari au participat la acţiunea de ecologizare a Văii Iadului derulată de Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului ADDePT Bihor. Activitatea a avut loc în cadrul proiectului “Valea Iadului-un colt de rai”, derulat în cadrul Programului “Omul (re)înverzeste locul”, implementat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis si spijinit de Dorna.

Prin proiect , participanţii şi-au propus să amenajeze un loc de picnic pe Valea Iadului, la Podul lui Herghel. Voluntarii au fost sprijiniţi în acţiunea lor de Salubri Aleşd, care a asigurat transportul sacilor de gunoi strânşi, a firmei Euromaidec Touring care a asigurat transportul voluntarilor de la Oradea, dar si a unor firme locale precum pensiunea Apuseni Wild, care a pus la dispoziţia organizatorilor un buldozer pentru nivelarea locului de parcare. În decursul a patru ore locul a căpătat o altă înfăţisare şi a fost dotat cu doua tomberoane de mari dimensiuni (1100l), unul pentru fracţie uscată şi unul pentru fracţie umedă, a fost amenajat un loc de parcare, a fost montat un foişor (acesta reprezentant contribuţia Primăriei Bulz, la proiect), au fost realizate 4 vetre de foc şi au fost montate plăcuţe cu mesaje ecologice.

“Mulţumim tuturor voluntarilor, autoritatilor locale, presei şi, nu în ultimul rând firmelor care ne-au dat o mână de ajutor, găsind în conducerile lor o deschidere şi un sprijin real”, au ţinut să precizeze organizatorii acţiunii.

adept1 adept5

 

 9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor