Un fotojurnalist din SUA pentru cauza romilor

De Veronica Bursaşiu
Un fotojurnalist din SUA pentru cauza romilor
Vrea să conştientizeze orădenii şi să strângă fonduri pentru a ridica nivelului de trai al familiilor de romi.

Miercuri, 8 Mai, 2013 la orele 19,00, la Filarmonica de Stat din Oradea poate fi începutul unui drum la finalul căruia să se pună capăt eternei probleme cu care se confruntă romii din România: sărăcia. „Ca fotojurnalist venind din Statele Unite la Oradea, auzisem despre romi. Situatia lor nu îmi era necunoscută. Majoritatea lucrurilor pe care le auzisem erau afirmaţii stereotipice despre romi: faptul ca cerşesc, fură, etc., dar totuşi nu fusesem pregătit pentru ceea ce urma să descopăr pentru prima oară când am intrat într-o comunitate de Romi”, spune Daniel Owen.

Fotojurnalistul spune că a aflat despre cazuri în care copiii au murit datorită lipsei de îngrijire medicală adecvata, a văzut familii cu zece- unsprezece copii locuind în case improvizate din pământ,unde lisesc apa, electricitatea, sistemele sanitare şi de refrigerare. „Copii care în lipsa unui pat, dorm pe podeaua rece şi murdara, chiar şi in perioada iernii. Am realizat la scurt timp că mulţi dintre aceşti copii nu puteau merge la şcoală datorita lipsei de igienă. În loc să înveţe şi să primească educaţia necesară, aceşti copii cerşeau pe străzi. Toate aceste lucruri întâmplându-se într-o ţară care este membră a UE eu mi-am spus «Cum se poate intampla asa ceva?»” Acestea sunt motivele care l-au determinat pe Daniel Owen să lanseze acţiunea caritabilă, deşi nu s-a ocupat până acum de astfel de activităţi. „Sunt doar un foto-jurnalist care nu poate doar să privească în jur oameni care mor din cauza unor boli tratabile, şi copii dormind pe o podea rece, murdară, bolnavi, insetaţi şi infometaţi.Este nevoie de implicarea tuturor in aceasca cauza: studenti, profesori, politicieni, interprizatori, voluntari, si chiar constructori; avem nevoie de cat mai multi oameni care sa raspunda la aceasta chemare de a aduce o schimbare pozitivă ”, sună chemarea fotojurnalistului american.

Seara va începe cu un concert de muzică de cameră urmat de o scurtă prezentare şi de o expoziţie fotografica. Bilete costa 20 Ron.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !