Un nou credit pentru CET

De Cristina Ghilea
Un nou credit pentru CET
Oradea vrea 14 milioane de lei de la Ministerul Finanţelor, pentru CET.

Consilierii locali întruniţi joi pentru o şedinţă extraordinară au votat în unanimitate şi pe tăcute un proiect de hotărâre „pentru aprobarea unui împrumut de maxim 14 milioane de lei, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 3/2013 privind reglementarea unor măsuri pentru reducerea unor arierate din economie”. „Virăm banii la Electrocentrale SA pentru acoperirea arieratului Primăriei faţă de furnizorul de căldură din Oradea. Probabil vor merge mai departe spre creditorii pe care-i are CET-ul”, spune Eduard Florea, şeful Direcţiei Economice din Primărie. Principalul creditor al CET, la 8 februarie, era Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Diviziei Miniere Tg. Jiu cu 52.699.000 lei urmat de Maestro Trading SRL Voivozi, cu 29.544.000 lei, ambii pentru cărbune şi Unicom Tranzit SA Bucureşti 60.597.000 lei, pentru transport.

 De urgenţă

Intrarea în vigoare a Ordonanţei 3/2013 înseamnă, pentru administraţiile locale, o variantă de finanţare a arieratelor adunate la furnizorii de servicii: banii ar putea veni de la Ministerul Finanţelor Publice, 29 martie este termenul limită pentru înregistrarea cererii, termenul de rambursare este de maximum cinci ani, iar plafonul liniei de finanţare este de de 800.000 de mii lei. Aceste împrumuturile se acordă cu o rată a dobânzii avantajoasă, situata la nivelul ratei dobânzii de politică monetară a Băncii Naţionale a României în vigoare la data acordării împrumutului. Banii se acordă pe sistemul primul venit, primul servit. Acesta este motivul pentru care executivul a convocat de urgenţă şedinţa extraordinară a Consiliului local.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !