Un nou început la FC Bihor

De Teodor Biriş
6Comentarii
Gheorghe Ghiţ, Şerban Morcan şi Călin Cheregi
Gheorghe Ghiţ, Şerban Morcan şi Călin Cheregi
Dorin Mihuţ şi-a dat acordul să joace din nou pentru echipa orădeană.

Noul proiect care se doreşte a fi implementat la FC Bihor a fost anunţat joi într-o conferinţă de presă. Preşedintele Şerban Morcan a prezentat staff-ul tehnic alcătuit din Gheorghe Ghiţ (37 de ani) şi secundul Călin Cheregi (38 de ani). Doi antrenori tineri care au misiunea să facă o nouă echipă formată preponderent din bihoreni.

„Este un proiect ambiţios care se va concentra pe bihoreni şi jucători crescuţi în Centrul nostru de copii şi juniori. Lângă fotbaliştii experimentaţii care doresc să se întoarcă acasă vom coopta copii de la FC Bihor II şi centrul de copii. Pentru acest proiect avem susţinerea Primăriei şi a Consiliului Judeţean”, a precizat Morcan, care ieri a împlinit 31 de ani.

Miza pe bihoreni

„Sper să fie o zi norocoasă pentru el ca şi conducător la FC Bihor cât şi pentru microbiştii bihoreni, care aşteaptă mai mult de la noi. Începem un nou proiect în care credem. Aceşti băieţi tineri au ocazia să demonstreze că se poate în condiţiile unui buget de salarii diminuat cu 40%”, a completat Dumitru Voloşeniuc, membru AGA din partea Consiliului Judeţean.

Prezent la conferinţă, viceprimarul Ovidiu Mureşan şi-a afirmat şi el încrederea în acest nou proiect pe trei ani în care se va miza pe jucători produşi de CCJ al FC Bihor. „Ne dorim ca grupele de la Centru să nu mai naveteze la Paleu, astfel că s-a început amenajarea terenului Motorul. În zonă dorim să mai construim un teren sintetic de dimensiuni mari, necesar pentru pregătirea pe timp nefavorabil”, a mai precizat Mureşan.

Salarii diminuate

Preşedintele Morcan a dezvăluit că media salariilor pentru sezonul viitor va fi de 1.500 de lei, maximul situându-se la pragul de 2.500 lei. Salariile vor fi asigurate din fondurile primite de la CL şi CJ, şeful FC Bihor afirmând că nici legislaţia românească şi nici cea fotbalistică nu interzice salarizarea fotbaliştilor din bani publici şi a dat exemplul ACS Poli Timişoara.

„80% din jucători vor fi bihoreni. Scheletul l-am dori să fie construit în jurul unui jucători cu experienţă cu care am demarat deja discuţiile. Am discutat cu Bundea. Sfârlea, Mihuţ, Lukacs, Gego, Tegzeş sau Fildan şi aşteptăm răspunsul lor. Primul care s-a alăturat acestui proiect este Mihuţ. Mai avem în vizor şi jucători din Liga 4. Pe posturile care vor fi deficitare vom căuta jucători şi în alte părţi”, a declarat preşedintele FC Bihor.

În vizor sunt şi câţiva jucători de la Liberty, numele pronunţate fiind M. Popa, Ţoca, Ov. Popa, Lupu sau Bic, înregimentarea lor depinzând de acceptarea plafonului salarial existent.

Şerban Morcan a mulţumit celor de la CF Liberty pentru cei trei ani de parteneriat, în care clubul patronat de Marius Vizer a virat în conturile FC Bihor o sumă între 1,2-1,5 milioane de euro.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor