Un nou târg AgroBihor, la ERA Park: concert Cornelia şi Lupu Rednic şi expoziţii de animale şi utilaje

Un nou târg AgroBihor, la ERA Park: concert Cornelia şi Lupu Rednic şi expoziţii de animale şi utilaje
Fermierii se strâng, în weekend, la ERA Park. În parcarea centrului comercial se va desfăşura, în perioada 4-6 septembrie, cea de-a şaptea ediţie a târgului AgroBihor, care va aduce în faţa bihorenilor inclusiv un concert Cornelia şi Lupu Rednic.

Spectacolul se va desfăşura vineri după amiază, începând cu ora 18, sub cupola centrului comercial, iar în deschidere va cânta Grupul vocal „Florile Bihorului”, coordonat de Anamaria Gal. Maramureşenii vor aduce în faţa orădenilor piese din repertoriul recent, dar şi altele mai cunoscute, ca de pildă „Mândruţă cu ochi de mură”, „Care frunză pică jos” ori „Să trăia pretinii mei”.

La fel ca în fiecare an, târgul AgroBihor va reuni fermieri din Bihor, dar şi din alte judeţe din ţară, respectiv din străinătate. Peste 100 de firme, asociaţii şi persoane fizice, producători şi comercianţi de utilaje agricole, echipamente, accesorii, crescători de animale, cultivatori de cereale, legume şi fructe sunt aşteptaţi să participe la eveniment. „Anul acesta punem accent mai mare pe demonstraţiile în câmp, cu utilaje, pentru că fermierii asta îşi doresc, să vadă utilajele la lucru. De altfel, după aceasta, vom avea şi un simpozion, să vedem care sunt cele mai bune soluţii pentru ei”, a precizat Marius Ştefan, organizatorul târgului, în parteneriat cu ERA Park.

AgroBihor se va deschide vineri, la ora 11, cu o mică festivitate. Demonstraţiile cu utilaje se vor desfăşura sâmbătă, începând cu ora 11, pe un teren vizavi de Aeroport.

Atât intrarea la concert, cât şi la târg, este gratuită, însă pentru zona de animale şi utilaje, vizitatorii vor trebui să plătească 5 lei.


12

Pe de altă parte, tot în tonul AgroBihor, ERA Park îi invită pe clienţii centrului comercial, vineri, între orele 17 şi 18, să servească, gratuit, din plăcinta toamnei, gătită din ingrediente specifice, în zona magazinului La GalERiA.

În plus, sâmbătă, pentru cei mici, BombonERA a pregătit, între orele 17 şi 19, un nou atelier inedit: viaţa la fermă. Copiii vor avea ocazia să hrănească oi, cai, capre şi chiar să se plimbe gratuit, cu ponei, şi să îşi facă poze memorabile într-un cadru special. Cei curioşi vor putea afla mai multe despre utilajele agricole, dar şi despre cum se pregăteşte terenul pentru semănat, respectiv ce înseamnă exact semănatul. De asemenea, copiii îndemânatici vor picta cu motive rustice prosoape din in, dezvoltându-şi astfel creativitatea şi imaginaţia. Şi la acest eveniment, participarea este gratuită.

Mai multe detalii despre evenimentele ERA Park găsiţi şi accesând website-ul www.era-oradea.ro!

7

Citiţi mai jos, programul integral al Agro Bihor 2015:

Vineri 4 septembrie 2015

11:00 Deschiderea evenimentului

12:00 Vizitarea standurilor

13:00 Masă rotundă: Economia socială în judeţul Bihor

Locaţia – cortul organizatorului

15:00 Întâlnirea asociaţiilor crescătorilor de ovine şi caprine

Simpozion pe tema „Condiţii de acordare a sprijinului cuplat pentru sectorul ovine şi caprine”, prezentat de Prof. Dr. Ing. Ioan Pădureanu , USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timişoara

Locaţia – cortul organizatorului

18:00 Concert „Cornelia şi Lupu Rednic”

Locaţia – sub cupola Era Park

Sâmbătă 5 septembrie 2015

11:00 Demonstraţie în câmp cu tractoare şi maşini agricole; lucrări de pregătire a solului şi semănat, prezentate de: AGRI ALIANTA, AGROLINE MECANICS, SMART AGRO MACHINES, GŰTTLER

15:00 Simpozion pe tema „Studiu comparativ al utilajelor folosite pentru prelucrarea solului la scară mondială: avantaje şi dezavantaje”, prezentată de conf. Dr. Ing. Bungescu Sorin Tiberiu, USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timişoara

Locaţia – cortul organizatorului

16:00 Întâlnirea asociaţiilor crescătorilor de bovine

Locaţia – cortul organizatorului

Duminică 6 septembrie 2015

11:00 Premierea exemplarelor de: ovine, bovine şi cabaline expuse în târg

13:00 Tombola participantului

Ediţia a VII-a a târgului

14:00 Festivitatea de acordare a diplomelor de participare la Târgul Agrobihor ediţia a VII-a.

 

 

Advertorial0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !