„Un sezon bun pentru Bihor”

De Teodor Biriş
Preşedintele Valer Vancea
Preşedintele Valer Vancea
Campionatul 2015/2016 din Liga a IV-a va debuta în data de 15 august.


Preşedintele Valer Vancea a tras concluziile unui sezon fast pentru AJF Bihor, având în vedere că Luceafărul Oradea a promovat în Liga a III-a, iar juniorii A1 de la CF Bihorul Beiuş au devenit vicecampioni naţionali. „Pentru judeţul Bihor este un lucru foarte bun că echipa care a câştigat Liga a IV-a şi a ajuns la baraj a promovat în Liga a III-a. De asemenea, după cum ne-am obişnuit în ultimii ani, echipa de juniori A1 a ajuns şi de data aceasta la turneul final al Campionatului Naţional, iar Beiuşul s-a clasat pe locul 2. De remarcat că şi campioanele Bihorului la juniori C, D şi E au ajuns în fazele următoare ale campionatelor naţionale. E de lăudat că Oradea şi Beiuş au găzduit turnee zonale organizate de către FC Bihor, LPS Bihorul, respectiv CF Bihorul Beiuş”, a spus Vancea.

Faptul că Luceafărul a acces în eşalonul trei a generat bucurie la Vaşcău, întrucât Poiana Budureasa, echipă care a evoluat la Vaşcău, va rămâne în Liga a IV-a. Se speră ca şi în sezonul viitor Liga a IV-a să fie alcătuită tot din 16 echipe, asta deşi în ceea ce priveşte echipele FC Bihor II şi CSU Partium Oradea există semne de întrebare în privinţa continuităţii.

„Nu avem nimic oficial, dar dacă se va întâmpla ca cele două să renunţe la locurile din Liga a IV-a, conform regulamentului vor rămâne şi celelalte două echipe care au retrogradat, Crişul Aleşd şi Liberty Pomezeu”, a explicat preşedintele AJF.

Noul sezon va începe cu Spercupa Bihorului, care va aduce faţă în faţă echipele Luceafărul Oradea şi CF Bihorul Beiuş, în data de 8 august, cel mai probabil pe Stadionul Iuliu Bodola.

Adunare Generală în 3 august

Liga a IV-a va debuta în 15 august, iar echipele au timp până în 3 august să se înscrie, termen valabil şi pentru formaţiile din Liga a V-a şi cele angrenate în campionatele de copii şi juniori. De fapt, luni 3 august, este programată şi Adunarea Generală a AJF Bihor la Universitatea Oradea.

Noul sezon va avea la start şi pe cele trei echipe nou promovate, CS Diosig, CS Mădăras şi Zorile Bunteşti. Dacă primele două sunt sigure de participarea în eşalonul patru, la Bunteşti se fac eforturi pentru a găsi resursele financiare necesare.

Coborând la Liga 5, având în vedere că se estimează înscrierea a 32 de echipe, există posibilitatea să fie formate două serii de câte 16 echipe. Dacă numărul de echipe va fi mai mare, se va păstra sistemul cu trei serii.

Liga 5 va debuta în 22 august, iar competiţiile de copii şi juniori vor începe în 5 septembrie. În ceea ce priveşte competiţiile juvenile există propunerea ca echipele înscrise în campionatele de juniori D şi E să joace în cuplaj pentru a reduce cheltuielile de organizare.

Perioada de transferuri stabilită de FIFA şi adoptată de FRF pentru fotbalul păstorit de AJF a început în 16 iunie şi se va încheia în 7 septembrie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !