„Un sezon deosebit de fructuos”

De Gavril Nutiu
Cei mai buni sportivi ai liceului în 2013: Larisa Florian, Kunszabo Luca şi Vlad Vişan FOTO: ORADEABESTPHOTO.RO
Cei mai buni sportivi ai liceului în 2013: Larisa Florian, Kunszabo Luca şi Vlad Vişan FOTO: ORADEABESTPHOTO.RO
CSŞ LPS Bihorul a cucerit în 2013 un număr de 109 medalii, din care 23 pe plan internaţional.

Conducerea Liceului cu Program Sportiv Bihorul a prezentat un bilanţ în cifre al sezonului trecut. „Anul 2013 a fost unul cu rezultate bune, atât ca număr de medalii, cât şi ca prezenţe ale sportivilor noştri la loturile naţionale. Din cele 11 ramuri sportive pe care le deţinem, la nouă dintre ele avem sportivi selecţionaţi la loturile naţionale sau la echipele divizionare de seniori. Nu cred că există pentru noi o satisfacţie mai mare decât aceea de a da cel mai bun sportiv al judeţului. Cele mai bune trei atlete premiate la Gala atletismului bihorean au fost de asemenea eleve ale liceului nostru”, a declarat directorul LPS Bihorul, Dan Matei.

Bilanţ de excepţie

Sportivii CSŞ LPS Bihorul şi-au adjudecat în sezonul 2013 un număr de 109 medalii, din care 23 la concursuri internaţionale, iar 86 la campionate naţionale. Din cele 23 de medalii internaţionale, 18 au fost cucerite la judo, patru la atletism şi una la volei. Pe plan naţional, din cele 86 de medalii, 24 au fost de aur, 21 de argint şi 41 de bronz. Dintre acestea, 54 provin de la judo, 24 de la atletism, şase de la lupte greco-romane şi două de la volei. Din cele 24 de titluri naţionale, 15 au fost cucerite la judo, şapte la atletism, unul la lupte şi unul la volei. În ceea ce priveşte competiţiile internaţionale, LPS Bihorul a obţinut o medalie de bronz la Campionate Mondiale, prin judoka Larisa Florian şi a mai avut şase participări la judo, respectiv una la atletism. La Campionate Europene, au fost cucerite o medalie de aur prin Larisa Florian, respectiv două de bronz, prin aceeaşi Larisa Florian şi Kunszabo Luca, toţi la judo. A mai existat un loc 7 alte patru participări. La FOTE (Mica Olimpiadă), a existat o participare. La Campionate Balcanice, sportivii CSŞ LPS Bihorul şi-au adjudecat 12 medalii, dintre care patru de aur, trei de argint şi cinci de bronz, câştigate la disciplinele judo, volei şi atletism. Au mai existat de asemenea medalii şi participări la concursuri open, de Grand Prix şi de Grand Slam.

LPS Bihorul a avut în sezonul 2013 un număr de 1212 sportivi, din care 626 legitimaţi. Un număr de 28 de sportivi au fost selecţionaţi la loturile naţionale.

În ceea ce priveşte perspectivele pentru anul în curs, conducerea CSŞ LPS speră ca actualul sezon să fie la fel de fructuos. „Important este să ne menţinem la acelaşi nivel ridicat de performanţă, să păstrăm ştacheta ridicată acolo sus, la fel ca până acum”, a conchis directorul Dan Matei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !