Unilateral: primarul Robu propovăduieşte facilităţi în oraşele din Alianța Vestului

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
29Comentarii
Unilateral: primarul Robu propovăduieşte facilităţi în oraşele din Alianța Vestului
Dinspre Timişoara: gratis la parcări și cu transportul public la Timișoara, cu abonament general de Cluj, Oradea și Arad. Oradea: vom analiza.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a lansat public primele propuneri pentru Alianța Vestului, formată recentă de cei patru primari liberali din Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca și Arad, sub numele AVE.

Astfel, după Robu, AVE ar aduce gratuitate pentru parcarea și transportul public în Timișoara celor ce vin din celelalte trei orașe. Teoretic, ar fi valabilă şi reciproca. Doar că, vestea a căzut ca o noutate absolută în Oradea, la Bolojan Ilie. „E o propunere interesantă. Analizăm implicaţiile şi vom formula un punct de vedere după consultarea cu celelalte primării”, e reacţia sa.

În timp ce Oradea „analizează”, joi, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului municipal din Timişoara ar urma să apară un proiect de hotărâre fix cu aceste propuneri – gratuităţi la parcare pentru posesorii de abonamente generale în oraşele AVE respectiv gratuitate la transportul public pentru cei care deţin, acasă, abonament general valabil. „Ca urmare a constituirii alianței între orașele Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca – «Alianța Vestului», se consideră oportună inserarea unei prevederi în HCL nr. 151/2018, prin care abonamentele generale pe mijloacele de transport în comun din celelalte orașe semnatare, Cluj-Napoca, Oradea și Arad, să fie valabile pe raza municipiului Timișoara. Prevederea se aplică în condițiile în care municipiul Oradea, municipiul Arad și municipiul Cluj-Napoca adoptă hotărâri de consiliu prin care abonamentul general de pe raza municipiului Timișoara să fie recunoscut în aceste orașe”, se arată într-un proiect de hotărâre care ar urma să fie votat mâine, în CL Timişoara.

În opinia primarului Robu „această completare va întări relațiile de prietenie și încredere existente între cele patru orașe și va fi în scopul încurajării creșterii vizitatorilor între cele patru orașe și adâncirii relațiilor între cetățenii orașelor menționate”.

Sunt, totuşi, piedici de ordin tehnic în propunerile menite să strângă prietenia în AVE; realitatea că sistemele de abonamente din cele patru localităţi nu sunt unitare e doar una dintre ele.

Pe abonamentul OTL de la Oradea, spre exemplu, în afară de numele şi poza titularului, informaţiile legate de valabilitatea abonamentului nu sunt la vedere.

Primele măsuri luate pentru Alianța Vestului, formată recentă de cei patru primari liberali din Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca și Arad. AVE aduce gratuitate pentru parcarea și transportul public în Timișoara celor ce vin din celelalte orașe. Și invers. Consilierii locali au ultimul cuvânt și tot ei ...29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor