Universitatea Oradea, în Consorţiul Academica+

De Cristian Horgoș
Parcul Dendrologic din Gurahonţ FOTO: RUBENBUDAU.WORDPRESS
Parcul Dendrologic din Gurahonţ FOTO: RUBENBUDAU.WORDPRESS
Universitatea intră într-o „tripartită” pentru Parcul din Gurahonţ şi într-un Consorţiu de 7 pentru cercetare.


Senatul Universităţii din Oradea a dezbătut şi aprobat luni un pachet de documente cu impact în plan economico-financiar, începând cu variante previzionate ale Bugetului anului în curs.

Iată şi măsuri de interes mai larg care au fost aprobate luni:

Dendrologie în trei

Universitatea din Oradea nu poate susţine în continuare, de una singură, finanţarea administrării Parcului dendrologic din Gurahonţ (Arad). Ca atare, opţiunea este de a co-administra Parcul alături de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I” şi Universitatea de Vest din Timişoara. Senatul universitar a solicitat Consiliului de administraţie detalii privind efortul financiar al Universităţii, urmând să parafeze apoi parteneriatul.

Consorţiul „Academica +”

Senatul UO a mai aprobat, cu amendamente privind patrimoniul Universităţii dar şi participarea studenţilor în noile structuri de conducere, constituirea Consorţiului universitar „Academica +”. Senatul a mai solicitat Executivului Universităţii din Oradea să evidenţieze în buget contribuţia proprie în cadrul Consorţiului ce va mai reuni Universităţile „Ştefan cel Mare” din Suceava, „Lucian Blaga” din Sibiu, „Petrol şi Gaze” din Ploieşti, „1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia, „Valahia” din Târgovişte şi Universitatea din Piteşti. Scopul consorţiului este realizarea excelenţei în formare şi cercetare prin folosirea în comun a resurselor cu mare potenţial de dezvoltare în aria europeană a educaţiei şi cercetării.

Noi conducători de doctorat

Senatul a aprobat afilierea prof. Simona Daniela Cavalu la Şcoala doctorală din domeniul Medicină, existentă la Universitatea din Oradea precum şi solicitarea prof. Univ. dr. Nicu Dumitraşcu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ep.Vasile Coman”, de a fi conducător de doctorat în cadrul Şcolii doctorale a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia, domeniul Teologie.

Mai notăm că prof. Univ. dr. Simona Cavalu a fost absolvită, în 2012, de Comisia de Etică a Universităţii, de „simptomele” de plagiere a cărţii „Medical Physics” (autor Martin Hollins, 1990).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !