Unul din trofeele „Florii de lotus” rămâne la Palatul Copiilor Oradea

De Cristian Horgoș
Şi orădeni printre premianţi
Şi orădeni printre premianţi
Popa Bianca de la Palatul Copiilor Oradea şi clujeanul Rareş Maris au câştigat la muzică populară respectiv uşoară.


A III-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare Vocală şi Dans „Floare de lotus” s-a desfăşurat, sâmbătă, la Filarmonica orădeană şi la sala de sport a Şcolii Dacia.
„Talentul concurenţilor a impresionat juriile de specialişti formate pentru cele trei secţiuni ale concursului: muzică uşoară, muzică populară şi dans”, transmite Dana Oprescu de la Palatul Copiilor Oradea.
Începând de la bobocei de 4 ani, au urcat pe scena concursului copii şi tineri cu vârsta până la 18 ani.

600 de concurenţi

„Numărul mare de participanţi, 150 de copii la secţiunile de interpretare vocală şi 450 de copii la secţiunea dans, a atras şi un public numeros în sălile de spectacol, atmosfera creată de acest eveniment fiind dominată de optimism, speranţă şi încredere că avem copii ambiţioşi, minunaţi, talentaţi şi puternici, care vor reuşi, aşa cum au dovedit sâmbătă, să lupte pentru viitorul şi pentru visele lor”, mai spune Dana Oprescu.
Trofeul ediţiei din acest an la secţiunea muzică uşoară a fost câştigat de Rareş Maris de la Armonia Music Cluj Napoca, iar la secţiunea muzică populară s-a impus Popa Bianca de la Palatul Copiilor Oradea.
Eleva Şcolii de Arte „Francisc Hubic”, Edina Bodor a fost premiată cu locul I, la categoria 16-18 ani, ea interpretând piesa „Listen”, a artistei Beyonce.
Coordonatorii proiectului, profesoarele Dana Oprescu, Anamaria Gal şi Anca Hulujan au convins să li se alăture în acest proiect atât instituţii ale statului cât şi societăţi din domeniul privat.
Organizatori principali au fost Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor. Asistenţa medicală a fost asigurată de un cadru medical, mamă a unei fete din grupa Palatului Copiilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !