Vecini sicanati de stareta Teodora

De Cristian Horgoș
1Comentariu
Vecini sicanati de stareta Teodora
Şi Jurnal Bihorean a mai relatat, în urmă cu câţiva ani, cazul unor proprietari de terenuri din vecinătatea Mănăstirii care reclamau stareţa că a făcut presiune la edilii din Popeşti pentru a declara, printr-o hotărâre de Consiliu Local din ianuarie 2002, o zonă de protecţie de 500 de metri în jurul Mănăstirii.

Aceasta deşi Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice prevede o zonă de protecţie de 150 de metri în jurul monumentelor, zonă în care se interzic orice fel de lucrări de construcţie.

Decizia administraţiei comunale i-a împiedicat să-şi ridice căsuţe de vacanţă pe propriile terenuri din zona «Cilogoş», aflată lângă Mănăstire. Mai mult, stareta era acuzată că mâna vitele şi oile Mănăstirii la păşunat pe terenurile private. Dintre oamenii care s-au simţit nedreptăţiţi, marghiteanca Ecaterina Egsi a iniţiat şi contestaţii în instanţă, dar fără succes.

Totodată, alţi oameni din zonă s-au plâns în presă că stareţa Teodora nu suporta grupurile care ieşeau la iarbă verde şi răcoare, pe valea Bistrei, chiar dacă la peste un kilometru distanţă de mănăstire.

Cu ocazia fostelor scandaluri, unele organe de presă au mai transmis că Monahia Teodora ar fi avut abateri de comportament şi în timp ce slujea la Mănăstirea Sălciua din Alba.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor