Vor să pună Aleşdul pe harta destinaţiilor turistice reînviind Cetatea Piatra Soimului

De Veronica Bursaşiu
3Comentarii
Vor să pună Aleşdul pe harta destinaţiilor turistice  reînviind Cetatea Piatra Soimului
Ţara Crişurilor- un teritoriu magic prin istorie, natură şi tradiţie, dezvăluie din loc în loc, spaţii mai puţin cunoscute şi vizitate de către turistul obişnuit, dar spectaculoase ca apariţie şi valoroase din punct de vedere istoric şi cultural. Un spaţiu ascuns şi misterios este şi cel al Cetăţii Piatra Şoimului.

Acesta a devenit simbol al unui proiect de promovare a produsului turistic specific oraşului Aleşd, produs care ar urma să fie introdus în oferta turistică de la nivelul Regiunii Nord-Vest. “Regiunea de Nord Vest este una bogată în situri arheologice datând din toate etapele istorice, cetăţi şi castele, unele în ruine, altele funcţionabile şi astăzi.În acest context, reînvierea Cetăţii Piatra Ţoimului este o acţiune care va pune oraşul Aleşd pe harta destinaţiilor turistice interne”, a spus Nicu Cureu, manager de proiect, în cadrul unei conferinţe de presă. O primă acţiune în cadrul Proiectului”Promovarea produsului turistic al oraşului Aleşd. Cetatea Piatra Şoimului” va avea loc chiar sâmbătă 29 decembrie atunci când este programat să aibă loc evenimentul “Seri medievale”, menit să reînvie spiritul Cetăţii Piatra Şoimului, cetate construită în secolul XIII de către judele regal Pal sau fiul Miklos, urmaşi ai familiei de nobili Geregye.”În decursul a 300 de ani, cetatea a fost stăpânită denobili şi de către un principe, s-a aflat apoi în posesia domnitorului Ţării Româneşti Constantin Şerban Basarab.În ciuda faptului că în momentul de faţă cetatea este o ruină, acest loc plin de încărcătură istorică atrage vizitatori interesaţi nu doar de istoricul locurilor, ci şi de pitorescul locurilor şi de atmosfera oferită de zidurile cetăţii”, spune Nicu Cureu. Bugetul proiectului finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional este de 400.000 lei, din care 2% este contribuţia locală.

 Fact box:

 Obiectivele proiectului:

-promovarea Cetăţii Piatra Şoimului prin:

-participarea la tţrguri de turism

-organizarea de evenimente culturale şi ştiinţifice

-dezvoltarea de produse4 de marketing specifice activităţii de promovare turistică, ce se vor adresa în egală măsură publicului larg şi unor grupuri ţintă restrânse

-dezvoltarea unui centru turistic virtual al oraşului Aleşd sub forma unei pagini de internet care să cuprindă, între altele, şi o bază de date turistice cu informaţii despre obiectivele turistice, modalităţi de a ajunge la aceste obiective, evenimente, date de contact şi program de vizitare

 Program Seri medievale

 10-Deschiderea oficială

10,15- Prezentare de dans medieval

10,30-Prezentare bătăi cu sabia

10,30-Curs de dans medieval

11,00-Deschiderea expoziţiei istorice dedicată Cetăţii Piatra Şoimului

11,00-parada costumelor de inspiraţie istorică

11,30-Demonstraţii şi cursuri de tras cu arcul tradiţional

12,00-Deschiderea expoziţiei de meşteşuguri specificeepocii medievale

12,15 -Concert de muzică medievală

13,00-Demonstraţiişi cursuri de tras cu arcul tradiţional

13,30-Prezentare de dans medieval

13,45-Curs de dans medieval

14,00 -prezentare bătăi cu sabia

14,30-Concert de muzică medievală

15,30-Demonstraţii ţi cursuri de tras cu arcul tradiţional

16,00-Prezentare de dans medieval

16,15 -Curs de dans medieval

16,30-Prezentare bătăi cu sabia

17,00-Concert de muzică populară

18,00-Jonglerii cu foc3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor