Vrăjitoarele din Salem vin la Oradea

1Comentariu
Vrăjitoarele din Salem vin la Oradea
Vineri 1 iulie, publicul orădean este așteptat să vizioneze piesa de teatru „Vrăjitoarele din Salem”.

Publicul orădean este invitat vineri, ora 19, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria, pentru a viziona spectacolul „Vrăjitoarele din Salem” de Arthur Miller, pus în scenă de tânărul regizor orădean, Diana Păcurar. Evenimentul este organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) „I.L. Caragiale” în parteneriat cu Teatrul Regina Maria.

Piesa descrie o acțiune care a avut loc la începutul anului 1692, în Salem, Massachusetts, când un grup de adolescente se îmbolnăvesc subit, prezentând convulsii şi halucinaţii. În mediul puritan religios de la acea vreme din Noua Anglie se credea că astfel de evenimente sunt datorită vrăjitoarelor. Ca o reacţie în lanţ, mulţi locuitori ai Salemului au început să acuze alţi săteni de complotare cu diavolul şi practicare de vrăjitorie. În câteva săptămâni, zeci de oameni sunt acuzaţi şi încarceraţi, zeci de locuitori sunt condamnaţi şi spânzuraţi pentru vrăjitorie, iar unul, omorât cu pietre.

Salem

„Spectacolul «Vrăjitoarele din Salem» reprezintă concretizarea a trei ani de muncă şi studiu în cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Film I. L. Caragiale Bucureşti. Aflată în pragul absolvirii acestei universităţi, la secţia regie de teatru, îmi doresc ca spectacolul meu de licenţă, spectacolul ce reprezintă debutul în meseria mea de regizor să prindă viaţă şi pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea, oraşul meu drag”, afirmă Diana.

Din distribuție fac parte actori precum prof. univ. dr. Ștefan Velniciuc, Iulia Dumitru și lector univ. dr. Florin Kevorkian, da și tineri studenți ai UNATC, cu toții fiind conduși de regizorul Diana Păcurar, proaspătă absolventă a secției de regie din cadrul UNATC.

Vrajitoarele din Salem6

„Când am început să mă gândesc la piesa de teatru pentru licenţă mi-am dorit să găsesc un text care să sensibilizeze oamenii, indiferent de vârstă. Mi-am dorit un text care să deschidă ochii, un text manifest. Aşa am descoperit «Vrăjitoarele din Salem» de Arthur Miller. Am descoperit că sub umbrela dorinţei de îmbogăţire, de dominare socială şi spirituală, sub umbrela superficialităţii, nepăsării şi ipocriziei poţi ajunge să manipulezi mase de oameni nevinovaţi, să declanşezi dezastre, să calci la propriu peste cadavre”, afirmă Diana.

Vrajitoarele din Salem4

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului. Se pot achiziţiona şi cu o oră înainte de spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, este pus la dispoziție numărul de telefon: 0259/440.742.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor