Vulcaniștii sărbătoresc Ziua Siguranței pe Internet

De Veronica Bursaşiu
Participanţi la Safer Internet Day
Participanţi la Safer Internet Day
10 februarie 2015 a fost o zi specială pentru elevii Colegiului Național „Samuil Vulcan” Beiuș.


Ei s-au alăturat miilor de oameni din aproximativ 70 de țări din lumea întreagă care sărbătoresc Safer Internet Day, aceasta fiind a XII-a ediție. În România, evenimentul este organizat şi promovat de Consorțiul Sigur.info format din Organizația Salvați Copiii România, coordonator național al proiectului, Positive Media şi Focus și constă în activități dedicate copiilor, profesorilor, părinților, furnizorilor de internet, ONG-urilor, instituțiilor publice. Tema ediției din 2015 este Let’s create a better Internet together! (Împreună facem internetul mai bun!). Evenimentul a fost precedat de un concurs național de proiecte „Resurse digitale pentru viitor”, la care au participat și elevii vulcaniști Mălina Petruse, Denisa Sala și Horațiu Moruț din clasa a IX-a B. Coordonați de profesorii de informatică Claudia Buran, Florentina Hora și Marius Budo, elevii claselor a VI-a, a IX-a B, a X-a B, a XI-a A, a XI-a F și a XII-a E au participat la dezbateri și au realizat afișe, fluturași, foi de jurnal, prezentări, articole, desene clasice sau cu ajutorul calculatorului, materiale concentrate într-o expoziție situată chiar la intrarea în școală, astfel încât chiar și vizitatorii au acces la informație, aflând cum pot naviga în siguranță în mediul online.

„Consider că este important să implici copiii în dezbateri, deși la început sunt mai rezervați. Am stabilit împreună că este indicat să-ți protejezi calculatorul de malware (programele rău intenționate), folosind un antivirus bun și un sistem complex de parole care să fie schimbate periodic, să folosești setări avansate de securitate pentru conturile de email și de pe rețele de securizare, dar cel mai important este să-ți protejezi propria persoană. Chiar dacă în fiecare zi învățăm ceva nou, azi am ajuns la o concluzie: nu discutăm cu persoanele necunoscute și nu postăm informații personale. Este esențial ca și adulții, părinții și profesorii să fie informați, acest lucru realizându-se simplu, consultând www.sigur.info.”, a spus profesoara Claudia Buran, coordonator al proiectului. Activitățile continuă pe parcursul întregii luni, la orele de TIC, dar și pe Facebook, astfel încât toți elevii să fie informați privind navigarea în siguranță și împreună să facă Internetul mai bun!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !