Weekend cu interventii pentru pompieri

De Alexandra Lăzureanu
Weekend cu interventii pentru pompieri
În weekend, ISU Crişana Bihor şi-a mobilizat efectivele pentru gestionarea unui număr de şapte evenimente, pe raza judeţului.

Astfel vineri seara, echipajele de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea au fost solicitate să acţioneze pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un teren viran din localitatea Oradea situat pe strada Uzinelor, cel mai probabil cauzat de fumatul în locuri nepermise. Evenimentul nu s-a soldat cu pagube materiale, arzând cca. 0,01ha de vegetaţie uscată. Câteva ore mai târziu, forţele de intervenţie ale Staţiei de Pompieri Aleşd au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în curtea unei gospodării situată pe str. Rândunicii din localitatea Tileagd. În urma incendiului a fost distrusă o anexă şi a ars o căpiţă de fân. Sâmbătă, în jurul orelor 14:26, un echipaj al Detaşamentul 1 de Pompieri Oradea a intervenit pentru lichidarea unui incendiu dintr-un apartament situat pe strada Grădinarilor din municipiu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric, determinat de conductori electrici defecţi ori cu izolaţie deteriorată. Incendiul s-a soldat cu pagube materiale constând în deteriorarea zugrăvelii din interiorul camerei în proporţie de cca. 60%, două aparate electrocasnice, elemente de mobilier, respectiv un tablou. Un alt incendiu a fost înregistrat în jurul orei 18:13, în localitatea Pocola, la un autoturism. Pentru lichidarea incendiului s-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de Pompieri Beiuş. În momentul sosirii echipajului de intervenţie la locul evenimentului, incendiul era generalizat la întregul habitaclu al autovehiculului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Duminică cu evenimente

Duminică, în jurul orei 11:20, Garda de Intervenţie Tinca în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şoimi, a acţionat cu operativitate la un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească în localitatea Sânnicolau de Beiuş, reuşind să lichideze incendiul în câteva minute. Din cauza neprotejării termice a coşului de fum faţă de materialele combustibile, a fost distrus cca. 40m² de acoperiş din lemn cu învelitoare de carton asfaltat. În jurul orelor 11:24, un echipaj al Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea a intervenit pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în incinta Cimitirului Municipal „Rulikowski”, cauzat probabil de o lumânare. Evenimentul nu s-a soldat cu pagube materiale, arzând cca. 15Metri pătraţi de vegetaţie uscată. De asemenea, în jurul orelor 19:12, Staţia de Pompieri Săcueni a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale din localitatea Cubulcut, cauza probabilă de producere a incendiului fiind fumatul în locuri nepermise. „În urma incendiului au fost distruse cca. 1 tonă de fân, 10 plăci de azbociment şi 4 grinzi din lemn, fiind salvate două anexe gospodăreşti” precizează căpitan Tămaş Ciprian, ofiţer de relaţii publice din acdrul ISU Crişana Bihor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !