Ziua Automobilistului la Oradea

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Ziua Automobilistului la Oradea
La competiţia organizată cu acest prilej s-au înscris peste 50 de iubitori ai acestui sport.

Krea Karting alături de Automobil Club Român, Consiliul Judeţean al Arbitrilor de Karting şi Asociaţia de Automobilism Sportiv David au organizat un concurs de karting în baza din complexul situat în strada Peţei. Competiţia a fost destinată atât adulţilor, cât şi copiilor. În concurs s-au înscris mai mulţi competitori decât se aşteptau organizatorii. Evenimentul a fost ocazionat de sărbătorirea Zilei Automobilistului, respectiv de celebrarea a 109 de la înfiinţarea Automobil Club Român. În atmosfera momentului ne-a introdus chiar directorul Automobil Club Român Bihor, doamna Valeria Covaci.

„La 5 aprilie 1904, în salonul de onoare al Hotelului Boulevard din Bucureşti, un grup de automobilişti constituiţi în Adunarea Generală a hotărât şi semnat actul de înfiinţare a primei asociaţii a automobiliştilor din ţara noastră.Automobil Club Român se înscrie în primele 10 cluburi centenare din Europa şi în primele 14 cluburi centenare din lume. Automobil Club Român a fost primit ca membru al asociaţiei Internaţionale a Automobil Club-urilor Recunoscute de la Paris, devenită ulterior Federaţia Internaţională a Automobilului. Copreşedinte al ACR, la 7 ianuarie 1994, a fost ales domnul Constantin Niculescu, căruia, pe această cale îi doresc multă sănătate. ACR este asociaţia automobiliştilor, a practicanţilor automobilismului şi a activităţii sportive de automobilism şi karting. În acest secol de existenţă mai multe generaţii de automobilişti şi-au legat viaţa de ACR care asigură avantaje şi facilităţi membrilor săi. ACR are o acoperire logistică naţională, europeană şi mondială, fiind lider de piaţă în asistenţa rutieră din România. Membrii ACR au acces la programul de reduceri „Show Your Card!”, din care fac parte peste 100 de cluburi auto partenere şi 600 de parteneri FIA ”, spune directorul ACR Bihor, doamna Valeria Covaci.

Organizatorii evenimentului şi-au dorit ca cei care s-au înscris în competiţia din baza Krea Karting să beneficieze de o departajare la miimi de secundă. „Competiţia se desfăşoară în două manşe, iar câştigătorul este desemnat pe baza celui mai bun timp din cele două manşe ”, a explicat arbitrul Florin Mada.

„Acest concurs este organizat din pasiune şi acesta este numitorul comun al celor care azi ne aflăm aici: dragostea pentru automobile ”, a spus Cristian Angeloni, organizator Krea Karting.

Copii în Marele Circ

Oradea. Cel mai mic participant la această competiţie are 8 ani. Antonio Cohuţ conduce de la 4 ani şi este deţinătorul titlurilor de vicecampion la nivel naţional într-o competiţie destinată celor înscrişi la Palatul Copiilor, la categoriile PUFO şi mini. Antonio este elev la Liceul Teoretic Ortodox şi se antrenează în Ungaria şi la Arad, deoarece Bihorul nu dispune de asemenea piste. Micul Senna îl moşteneşte pe tatăl său, care a participat la competiţii în sistem VTM. De altfel, micuţul este susţinut din toate punctele de vedere de tatăl său pentru a participa la competiţii de acest nivel. Sportul practicat de Antonio Cohuţ este unul extrem de costisitor. Doar cartul pe care concurează Antonio costă 4800 de euro. Un set de anvelope costă 147 de euro, iar la un antrenament se folosesc două seturi. Un motor la clasa 60cm costă 3000 euro. 1500 de euro costă întreţinerea lui, iar într-o săptămână de antrenament copiii folosesc trei motoare de acest fel. Este cazul lui Eduard Buhaş. La 13 ani, Eduard are două titluri naţionale la 60cm, iar în acest an va debuta la 125 cmc.

Elev la Liceul Greco-Catolic, Eduard este pasionat de sport şi limba română şi a început să practice acest sport de la 10 ani, dintr-o joacă. A fost la karting şi s-a îndrăgostit iremediabil de acest sport. Pentru a-l susţine să aibă performanţe, părinţii săi îl duc să se antreneze la Arad, Prejmer, Bucureşti, Bacău, Târgu Secuiesc. Fiindcă efortul său este unul extraordinar- Eduard conduce 12.000-13.000 de km / an pe piste- sportivul trebuie să aibă şi o condiţie fizică excelentă, astfel că atunci când nu e pe pistă e în bazinul de înot. Viteza medie cu care merge un copil în cursă este de 96 km/ oră, iar în linie dreaptă atinge 150km/ oră. La concursul desfăşurat de Ziua Automobilistului, la categoria copii, podiumul a fost : Gabor Norbert, Eduard Buhaş, Antal Attila. Toţi copiii înscrişi în competiţie merită felicitări: Buhaş Eduard

Cohuţ Antonio, Rus Silviu, Bichiş Alex, Cristea Adrian , Gabor Norbert, Antal Attila, Torje Sergiu.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !