Ziua frontieriştilor

De Otilia Șandor
Ziua frontieriştilor
Vineri, 25.07.2014, s-a marcat Ziua Poliţiei de Frontieră Română, anul acesta – cu număr rotund: 150 de ani de existenţă instituţională.

La festivitatea de la sediul de pe Calea Aradului, au fost invitaţi din Ministerul Afacerilor Interne, oficiali judeţeni şi colaboratori ai poliţiştilor de frontieră.

Ceremonia s-a organizat după derularea unor concursuri (Cupa “Presei la tir”, Cupa „Pescar Hoinar” şi Cupa „Cel mai bun poliţist de frontieră la tir”).

În timpul festivităţii au fost remarcaţi 27 de poliţişti de frontieră care au fost avansaţi înainte de termen. Dintre aceştia, şapte sunt ofiţeri şi 20 agenţi, toţi cu rezultate în combaterea migraţiei ilegale, contrabandei cu ţigarete şi a traficului ilicit cu produse de tutun. 12 dintre aceşti poliţişti au primit cadou de la şefii lor un ceas de mână. Alţi cinci ofiţeri şi 107 agenţi au fost avansaţi la termen.

Înfiinţarea Poliţiei de Frontieră are ca dată marcantă 24 iulie 1864, când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc nr. 893, prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti „de dincoace şi dincolo de Milcov” şi integrarea lor în cadrul armatei sub autoritatea nemijlocită a Ministerului de Război. Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 104/ 2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române, această dată istorică (24 iulie) a fost desemnată ca sărbătoare oficială a Poliţiei de Frontieră Române, fiind momentul de recunoaştere a identităţii instituţionale şi de asemenea, temelia organizaţiei moderne de astăzi, care funcţionează la standarde europene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !