Ziua Mondială Art Nouveau, celebrată și la Oradea

Ziua Mondială Art Nouveau, celebrată și la Oradea
Sâmbătă, 10 iunie, este Ziua Mondială Art Nouveau, prilej cu care Primăria Oradea organizează la Casa Darvas La Roche o serie de activități.

Data de 10 iunie a fost aleasă pentru a marca Ziua Mondială Art Nouveau. Motivaţia alegerii acestei date este legată de aniversarea a doi arhitecţi reprezentativi pentru acest stil: Antoni Gaudi şi Ödön Lechner.

Ziua Mondială Art Nouveau este celebrată la data de 10 iunie. În conformitate cu abordarea de la nivelul parteneriatului, Primăria Municipiului Oradea a stabilit o temă specifică pentru anul 2017, aliniată conceptului de mobilitate promovat la nivelul Rețelei Europene Art Nouveau, dar adaptată specificului local. Conceptul derivă din trăsăturile specifice curentului Art Nouveau, care se remarcă prin prelucrarea unor teme inspirate de mediul natural, în special de floră și faună.

Astfel, un element central al evenimentului va fi apropierea de natură, interacțiunea omului cu formele de viață înconjurătoare. În consecință, Ziua Mondială Art Nouveau în anul 2017 va fi organizată la Oradea având ca temă centrală conceptul de loisir și companie.

Sâmbătă, 10 iunie se va organiza un eveniment în aer liber, care va conține atât elemente de divertisment, cât și elemente de informare și educație legate de curentul Art Nouveau. Agenda activității reflectă un program variat, adresat unui public țintă divers, care să fie accesibil mai multor categorii de vârstă.

Program

10:00 Deschidere eveniment – prezentarea proiectului transnațional ”ART NOUVEAU”

-discurs invitaţi – reprezentanți ai instituțiilor de specialitate – importanta proiectelor de cooperare care privesc patrimoniul cultural arhitectural – stilul Art Nouveau
-Moment muzical oferit de Liceul de Arta Oradea
10:15 – 11:00 Înscriere concurs– ”Decorațiuni de stil sau animale de companie”

11:00 – 13:00 Plimbari și povești despre oameni și Palate orădene Art Nouveau – ghidaj inedit oferit de specialiști de artă – istorici – participare gratuită

12:00 Premiere concurs – ”Decorațiuni de stil sau animale de companie”

12:00 – 18:00 Mișcare și companie în stil Art Nouveau

12:00 – 14:00 – Ateliere de creație pentru copii – pictură și ornamente de stil ale Palatelor
14:00 – 15:00 – Workshop – Educație despre floră și faună ca elemente ale decorațiunilor Art Nouveau – ”doctori si istorici”
15:00 – Cultură muzicală prin concert de fanfară – instrumente muzicale prezente în simbolurile arhitecturale
16:00 – 17:00Concurs de aventura – Descoperă simboluri în Casa Darvas La Roche
Înscriere concurs – ”Accesoriul cel mai surprinzător al vestimentației Art Nouveau”

17:00 – Cultură muzicală prin concert de fanfară – instrumente prezente in simbolurile arhitecturale
18:00 – Premiere concursuri
19:00 – 20:00 Istoria băuturilor de epocă 1900 – ”Vin sau șampanie?” – motivul strugurilor în stilul Art Nouveau

20:00 – 21:00 Program muzical inspirat din repertoriul anilor 1900

21:00 – 22:00 Să luminăm grădina Darvas cu făclii și lampioane0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !