BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
Select Page
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
3 rețete delicioase și sănătoase de paste

3 rețete delicioase și sănătoase de paste

la 27 October 2023 06:00 Reactualizat la: 28 October 2023 09:58

3 rețete delicioase și sănătoase de paste

27 October 2023 06:00 Reactualizat la: 28 October 2023 09:58
Diferitele soiuri de paste folosite ca ingrediente principale într-o gamă variată de preparate savuroase fac înconjurul lumii. Sunt consumate și iubite în toate colțurile globului. Unul dintre aceste ‘’colțuri’’ este și România, pentru că și noi iubim pastele.
Diferitele soiuri de paste folosite ca ingrediente principale într-o gamă variată de preparate savuroase fac înconjurul lumii. Sunt consumate și iubite în toate colțurile globului. Unul dintre aceste ‘’colțuri’’ este și România, pentru că și noi iubim pastele.

Trimite articolul

X

Așadar, dacă și tu iubești pastele și ești în căutarea unor rețete delicioase și sănătoase, ai ajuns în locul potrivit. Iar dacă nu le iubești, aceasta poate fi o ocazie perfectă pentru a începe.

[eadvert]

Astăzi, îți voi împărtăși trei rețete incredibile, în care vei găsi combinații inedite de ingrediente sănătoase, perfecte pentru a-ți satisface pofta de paste într-un mod nutritiv și gustos.

Explorarea de noi rețete de paste sănătoase poate fi o provocare. Da, poate fi dificil să găsești rețete care să îmbine savoarea cu beneficiile nutriționale, în special că pastele fac parte din categoria carbohidraților, dar aceste opțiuni îți vor arăta că te poți hrăni echilibrat într-un mod delicios și sățios.

Știai că medicii recomandă consumul tuturor categoriilor de alimente: proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase etc.? Vezi “Dieta perfectă’’, scrisă de Dr. Vasi Rădulescu, o carte scrisă atât de plăcut și pe înțelesul nostru, cei care nu suntem medici.

Dar să terminăm cu înșiruirea cuvintelor despre una și alta și să începem cu 3 rețete de paste pe care îți recomand să le încerci. Citește ce ingrediente și cum se prepară, aprovizionează-te cu ingredientele necesare și alege o rețetă cu care să-ți întâmpini familia la cină.

Iată trei rețete de paste care să te inspire în bucătăria ta:

Rețeta 1: Paste integrale cu sparanghel și sos de lămâie

Ingrediente:

● 250 g paste integrale

● 200 g sparanghel, tăiat în bucăți de aproximativ 2,5 cm

● 2 linguri ulei de măsline

● 2 căței de usturoi, mărunțiți fin

● Coaja rasă și zeama de la o lămâie

● Sare și piper, după gust

● Parmezan ras (opțional)

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă cu puțină sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. La sfârșitul timpului de gătire, păstrează o cană de apă în care au fiert și scurge-le. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul mărunțit și sparanghelul tăiat. Sotează timp de 4-5 minute, până când sparanghelul devine ușor auriu și începe să se înmoaie.

Adaugă coaja rasă și zeama de lămâie în tigaie. Amestecă bine pentru a combina aromele. Dacă sosul pare prea gros, poți adăuga puțină apă de la paste pentru a-l subția.

Adaugă pastele fierte și amestecă bine pentru a le acoperi cu sosul de sparanghel și lămâie. Condimentează cu sare și piper după gust.

Dacă dorești, presară parmezan ras deasupra pastelor înainte de servire.

Rețeta 2: Paste integrale cu ciuperci și spanac

Ingrediente:

● 250 g paste integrale

● 200 g ciuperci, feliate subțire

● 150 g spanac proaspăt

● 2 linguri ulei de măsline

● 2 căței de usturoi, mărunțiți fin

● Sare și piper, după gust

● Parmezan ras (opțional)

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După fierbere, păstrează o cană de apă și scurge restul. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul mărunțit și ciupercile feliate. Sotează timp de 5-6 minute, până când ciupercile încep să se rumenească.

Adaugă spanacul proaspăt și amestecă până când acesta se înmoaie și devine compact. Ulterior adaugă pastele fierte și amestecă bine pentru a le acoperi cu pasta de ciuperci și spanac. Condimentează cu sare și piper după gust.

Rețeta 3: Paste cu roșii cherry și busuioc

Ingrediente:

● 250 g paste

● 250 g roșii cherry, tăiate în jumătăți

● 1 legătură de busuioc proaspăt, frunzele tocate

● 3 linguri ulei de măsline

● 2 căței de usturoi, mărunțiți fin

● Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă cu puțină sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, păstrează puțină apă. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul mărunțit și roșiile cherry tăiate. Sotează aproximativ 3-4 minute, până când roșiile încep să se înmoaie. Adaugă și frunzele de busuioc tocate și amestecă pentru a combina aromele. Ulterior pune și pastele fierte și amestecă bine pentru a le acoperi cu amestecul de roșii și busuioc.

Condimentează cu sare și piper.

Poți încerca și variante de paste fara gluten, dar dacă alegi să faci un obicei din consumul pastelor sau alimentelor fără gluten, cere sfatul unui medic specialist în prealabil.

Aceste rețete sunt doar câteva dintre opțiunile delicioase pe care le poți încerca. Fiecare dintre ele îți oferă o combinație unică de arome și nutrienți, pentru a te bucura de o masă sănătoasă și savuroasă. Experimentează în bucătărie și bucură-te de preparatele tale culinare!

Trimite articolul

X
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    FC Bihor

    Claudiu Keșeru a plecat de la FC Bihor Oradea! „Motivele sunt doar de natură personală”
    Fostul internațional și-a depus miercuri dimineața demisia din funcția de director sportiv.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Plexus Oradea a donat zece laptopuri pentru elevii Liceului Greco Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea
    Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea beneficiază de o donație importantă care sprijină procesul instructiv-educativ.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    GALERIE FOTO
    Garnizoana Oradea și Batalionul 54 Comunicații și Tehnologia Informației au un nou comandant. Cine este acesta
    Prefectul Dragoș Marcel Daniel a participat, în data de 16 decembrie, la ceremonialul militar organizat cu prilejul predării–primirii comenzii Batalionului 54 Comunicații și Tehnologia Informației și a Garnizoanei Oradea, un eveniment desfășurat într-un cadru solemn.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Traficul rutier dinspre Aeroport, deviat prin spatele complexului Era Park. Nervii șoferilor, puși la grea încercare
    Mai mulți orădeni ne-au contactat pentru a reclama faptul că devierea traficului rutier în zona complexului comercial Era Park pe direcția de mers dinspre aeroport spre Oradea pune nervii șoferilor la grea încercare.

    România

    Scumpire majoră în sectorul silvic: prețul mediu al lemnului va crește cu aproape 66% din 2026
    Prețul lemnului va crește semnificativ de la începutul anului viitor, în timp ce autoritățile avertizează că neactualizarea valorii ar crea probleme în justiție și fiscalitate.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Naba Salem, orădeanca de origine irakiană, intră în Survivor România 2026: „Am venit să-mi amintesc cine sunt”
    Survivor România revine pe micile ecrane din 9 ianuarie 2026, la Antena 1 și pe AntenaPLAY, cu un sezon care promite confruntări dure, emoții intense și spectacol la cote maxime.
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihor Online

    ISSN 3008-234X

    ISSN-L 3008-234X

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.