bihon.ro Web analytics

CROSSUL “INIMA DE LEU la Oradea promovează activitatea fizică la persoanele de toate vârstele!

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Clubul Lions Oradea organizează Crossul "INIMA DE LEU" in data de 02.10.2021, ora 10.00, in parteneriat cu Clubul Lions 22 Oradea si Leo Black Eagle Oradea.
Clubul Lions Oradea organizează Crossul "INIMA DE LEU" in data de 02.10.2021, ora 10.00, in parteneriat cu Clubul Lions 22 Oradea si Leo Black Eagle Oradea.

 

Evenimentul se va desfășura pe pista de alergare din jurul terenurilor de tenis de lângă Sala ”Antonio Alexe”- cartier Ioșia, Oradea.

Scopul Crossului “Inimă de Leu” este promovarea activității fizice la persoanele de toate vârstele având ca obiectiv reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare.

Toți participanții vor argumenta prin exemplul lor un stil de viață sănătos și necesitatea sportului și a educației fizice pentru sănătate.

Participanții vor fi imparțiți pe 5 categorii de vârstă: cat.1: pâna la 8 ani; cat.2: 9-13 ani; cat.3:14-17 ani; cat.4: 18-35 ani; cat.5: peste 35 ani.

Premiile care se vor acorda pentru cele 5 categorii de vârstă sunt destul de consistente, astfel, pentru locul I valoarea este 200 lei, pentru locul II se acordă un premiu in valoare de 150 lei, iar pentru locul III, valoarea premiului este de 100 lei, atât la fete cât și la băieti pentru fiecare categorie de vârstă.

Se vor respecta următoarele măsuri de protecție sanitară după intrarea în incinta bazei sportive: masca (cu excepția perioadei de alergare efectivă), păstrarea distanței față de ceilalți participanți, dezinfectarea mâinilor.

Motivatie: Datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) demonstrează că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauza de mortalitate la nivel mondial.

În prezent asistăm la o creștere alarmantă a inactivității fizice și a obezității, care alături de fumat, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat și dislipidemia sunt principalii factori de risc pentru evenimentele cardiovasculare majore.

Activitatea fizică s-a dovedit definitiv capabilă să reducă riscul bolilor cardiovasculare, iar la cei care au făcut o boală cardiovasculară, activitatea fizică poate ameliora simptomele și preveni apariția unor complicații ulterioare. Este dovedit că cei care prestează o activitate fizică cu o durată de peste 30 de minute/zi au o reducere cu 2/3 a riscului cardiovascular.

În parteneriat cu Direcţia Judeteană pentru Sport si Tineret Bihor.

VA ASTEPTAM CU DRAG! Mai multe detalii și poze din anii trecuți: https://www.facebook.com/ClubulLionsOradea

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico - economici pentru centura Aleșd
  Șoseaua de centură va fi formată din două tronsoane, respectiv o variantă de traseu în partea de sud ca alternativă la DN 1 și o variantă în partea de nord a orașului ca alternativă la DN 1H.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod galben de viscol și vânt la munte
  Administrația Națională de Meteorologie a emis joi avertizări Cod galben de viscol și intensificări ale vântului la munte, în 25 de județe. Alertele meteo sunt valabile pentru următoarele zile.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânăr beiușean prins drogat la volan
  Polițiștii bihoreni au prins joi, 20 ianuarie, la ora 00:40, un tânăr de 24 de ani care conducea sub influența drogurilor.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la pasajul subteran de la Piața Cetate: 25%, s-au forat cei 86 de piloți
  Primăria a anunțat finalizarea procesului de forare a celor 86 de piloți aferenți pasajului rutier din Piața Cetate. Constructorul lucrează acum la zidul de sprijin pentru susținerea trotuarului din dreptul blocului Cicero.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Numărul firmelor și angajaților din Bihor a crescut în 2021
  ITM Bihor a efectuat în 2021 3.597 de controale, aplicând 5.022 de sancţiuni contravenţionale, din care 467 amenzi şi 4.555 de avertismente.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ATENȚIE, nu daţi pâine și pufuleți lebedelor de pe Criş!
  În ultimii ani, lebedele și a rațele sălbatice s-au acomodat foarte bine pe râul Crișul Repede, mai ales în zona centrală a municipiului Oradea. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.