BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
Select Page
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Pate de post cu până la 13 E-uri! Alertă InfoCons în Postul Crăciunului

Pate de post cu până la 13 E-uri! Alertă InfoCons în Postul Crăciunului

De Bihon.ro
la 21 November 2022 10:12 Reactualizat la: 21 November 2022 10:16
1 Comentarii
21 November 2022 10:12 Reactualizat la: 21 November 2022 10:16
Odată cu intrarea în Postul Crăciunului, românii caută alternative la masa zilnică pentru a putea ține post.
Scris de Bihon.ro - Odată cu intrarea în Postul Crăciunului, românii caută alternative la masa zilnică pentru a putea ține post.

Trimite articolul

X

 

[eadvert]

InfoCons vine în sprijinul acestora cu informații utile despre numărul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr și cantitatea de sare din pateul de post.

Asociația a realizat un studiu pe produsele tip pastă vegetală, ce se regăsesc pe piața din România.

 

Din punctul de vedere al procentajului de legume din compoziția pateului de post (pastă vegetală):

  • Broccoli 33% din compoziție
  • Boabe de soia 32 % din compoziție
  • Boabe de soia 32 % și ciuperci 3.1% din compoziție
  • Boabe de soia 32 % și măsline 2.1% din compoziție
  • Semințe de floarea soarelui 10% din compoziție
  • Măsline într-o proporție cuprinsă între 7 și 9% din compoziție
  • Ciuperci într-o proporție cuprinsă între 5 și 8% din compoziție
  • Ardei într-o proporție cuprinsă între 2 și 7% din compoziție
  • Semințe de in 2.5% din compoziție
  • Ceapă verde 2% din compoziție

 

Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de post (pastă vegetală):

  • 61.54% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari), iar numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 13:
  • 2.56% din produse au în compoziție 13 E-uri;
  • 5.13% din produse au în compoziție 11 E-uri;
  • 5.13% din produse au în compoziție 10 E-uri;
  • 2.56% din produse au în compoziție 9 E-uri;
  • 2.56% din produse au în compoziție 7 E-uri;
  • 12.82% din produse au în compoziție 6 E-uri;
  • 12.82% din produse au în compoziție 5 E-uri;
  • 15.38% din produse au în compoziție 4 E-uri;
  • 2.56% din produse au în compoziție 3 E-uri;
  • 38.46% din produse nu au în compoziție E-uri;

 

Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regasiți frecvent în pateul de post (pastă vegetală) situația se prezintă astfel:

  • 58.97% dintre produsele studiate au avut în componență caragenanul (E407);
  • 43.59% dintre produsele studiate au avut în componență monoglutamatul de sodiu (E621);
  • 30.77% dintre produsele studiate au avut în componență acid citric (E330);
  • 30.77% dintre produsele studiate au avut în componență eritorbat de sodiu (E316).

 

Din punctul de vedere al cantității de zahăr și sare:

  • Cantitatea de glucide se situează între 3.08g si 9.9g.
  • 94.87% din produse au avut cel puțin 1g de sare în compoziție. Cantitatea de sare din produsele studiate s-a situat între 0.51g și 1.95g.

Trimite articolul

X
Taguri:
E-uri ,
infocons ,
informare ,
pate ,
post Craciun ,
zaharuri
1 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  1. alioto says:
    November 21, 2022 at 12:07 pm

    Ala i post, da, cu pita cu pateu vegetarian … VSM.

    Reply
  2. powered by Surfing Waves

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Interviu cu Tóth István / „Dansul nu înseamnă doar performanță, ci și bucurie, sănătate și dezvoltare personală”
    Clubul de Dans Sportiv Stephany a fost fondat în urmă cu 25 de ani de către Noémi și István Tóth, multipli campioni naționali (1996-1999). Cei doi sunt singurii antrenori din Oradea care au reușit să formeze două perechi de dansatori clasate în primele 20 de perechi ale lumii, la categoriile tineret și adulți. De-a lungul timpului, peste 25.000 de tineri orădeni au fost inițiați, educați și formați în arta dansului sportiv, în cadrul clubului .

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Drama orădeanului obligat să-și părăsească locuința din Podgoria: „Am pierdut casa și apoi câinele”
    În câteva săptămâni, viața lui Eugen Gergely s-a redus la câteva bagaje, o chirie temporară și o listă de pierderi pe care încă nu reușește să le accepte.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Comunitatea jurnalistică din Oradea, în doliu: Un suflet tânăr ne-a părăsit prea devreme
    Mălina Guler era pasionată de fotbal, fotografie și beauty.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Primăria Drăgești a dat startul lucrărilor la parcul fotovoltaic. Valoarea proiectului: aproape 2 milioane lei
    Comuna Drăgești intră într-o nouă etapă de dezvoltare, după ce proiectul parcului fotovoltaic de 486 kW a trecut din faza documentațiilor, în cea de execuție propriu-zisă.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Moarte cumplită. O tânără de 27 de ani a căzut de la etajul 7 al blocului Cicero din Oradea
    Incidentul nefericit a avut loc sâmbătă, 20 decembrie, în jurul orei 6 dimineața.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Finalizarea Centrului de zi din Lăzăreni, amânată pentru anul viitor. Vezi în ce stadiu sunt lucrările
    Lucrările la Centrul de zi destinat copiilor aflați în situație de risc de separare de părinți din comuna Lăzăreni au ajuns la un stadiu fizic de aproximativ 60%.
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihor Online

    ISSN 3008-234X

    ISSN-L 3008-234X

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.