bihon.ro Web analytics

Primăria vrea ca centrul Oradei să fie "cea mai importantă, cea mai bună, cea mai dinamică zonă a orașului"

De Georgiana Anghel

Primăria vrea ca centrul Oradei să fie "cea mai importantă, cea mai bună, cea mai dinamică zonă a orașului"

Noi reguli pentru cine vrea să construiască în zona centrală. FOTO: Alex Nițescu
Consilierii Locali au votat marți, cu 19 voturi pentru și 7 împotrivă, Planul Urbanistic Zonal pentru zona protejată.
Scris de Georgiana Anghel - Consilierii Locali au votat marți, cu 19 voturi pentru și 7 împotrivă, Planul Urbanistic Zonal pentru zona protejată.

Planul, început în urmă cu doi ani de zile, a fost votat în Consiliul Local Oradea. Însă nu toată lumea este de acord cu el. “Nu s-a respectat termenul de trei zile, de publicare pe site-ul primăriei, pentru ca toată lumea să studieze cele peste o mie de pagini, să voteze în cunoștință de cauză și să fie într-adevăr în slujba cetățeanului, a legii și a constituției, așa cum au jurat atunci când au fost investiți”, a precizat Crina Meister Nicolaescu, avocatul unor orădeni nemulțumiți. Consilierul local UDMR, Szabó József, a criticat și el lipsa de transparență și de comunicare cu orădenii, spunând că nu a auzit nimic de PUZ în ultimele șase luni. El a criticat lipsa infrastructurii pentru bicicliști și pietoni din document și a solicitat o lună de zile pentru ca orădenii să poată studia materialul. “Lipsa de transparență mi se pare o șmecherie”, a subliniat Adrian Madar, liderul grupului PSD, criticând planurile municipalității pentru lărgirea străzilor Avram Iancu și Evreilor Deportați. El a mai atacat și prevederea care spune că cei care vor construi în zona centrală nu vor mai fi obligați să facă și locuri de parcare, dacă imobilul se află în vecinătatea unei parcări publice. “Dacă promovăm acest concept al densificării, să se construiască în centru fără locuri de parcare, să obligăm dezvoltatorii să cumpere locuri de riverani în parcările publice”, a spus Madar.

Consilierul PSD Emilian Pavel a precizat că singurul lucru pozitiv din PUZ este că “se termină calvarul celor de pe Avram Iancu, pe care i-ați blocat, domnule primar”, făcând referire la proprietarii imobilelor de acolo, de pe porțiunea dintre Iuliu Maniu și Kogălniceanu, imobile care nu vor mai fi dărâmate pentru lărgirea drumului, potrivit noului PUZ. “Ați pus acest material, extrem de important pentru Oradea, într-o umbră negativă, când putea să fie votat peste o lună, însă doriți să fie votat astăzi pe repede înainte. Unde este graba?”, a întrebat Pavel. “Au fost șase luni de dezbateri pe acest PUZ, însă nu v-a interesat până acum”, le-a răspuns edilul Florin Birta. “A fost finalizat un contract, a fost dezbătut, are toate avizele necesare aprobării unui PUZ și este supus votului în CL”, a conchis primarul.

Primăria Oradea susține că potrivit noului Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona protejată, centrul istoric este deschis investițiilor, însă cu respectarea unor principii urbanistice.

 

Principiile care stau la baza Planului Urbanistic Zonal pentru zona centrală, votat de aleșii locali, sunt: protejarea clădirilor de patrimoniu, protejarea curților și a grădinilor (parcările sunt interzise în curțile interioare), încurajarea mai multor funcțiuni la o parcelă pentru a încuraja un oraș cu funcțiune mixtă. Totodată, în timp, municipalitatea urmărește creșterea controlată a densității și înălțimii clădirilor din centru, iar în paralel reducerea traficului auto și a numărului de parcări. Chiar dacă un număr mai mare de locuitori ne-ar putea duce cu gândul la trafic mai intens și nevoia unui număr mai mare de parcări, cei care au întocmit acest plan spun că potrivit baza experiențelor orașelor europene, care au aplicat principii similare, s-a observat o scădere a traficului în zona centrală. “Accesul la transportul public, accesibilitatea față de el, mixajul de funcțiuni, creșterea numărului de unități de locuit pe zona centrală, sunt niște factori care vor contribui la diminuarea locurilor de parcare, împreună cu un sistem de management al traficului staționar și al parcărilor, inclusiv un sistem de taxare, care nu este parte al acestui plan dar pe care primăria îl are și îl va îmbunătăți”, a subliniat arhitectul Eugen Pănescu, cel care a lucrat la elaborarea PUZ-ului. Consolidarea Crișului Repede și a malurilor sale, deschiderea pentru construcții noi și eliminarea construcțiilor parazitare, încurajarea de investiții care vor transfera beneficii economice asupra populației, intenția de a reduce intensitatea traficului auto și a numărului de parcări, având în vedere și că zona centrală este foarte bine deservită de mijloacele de transport în comun, sunt țințele municipalității.

Zona centrală, un catalizator

Primăria își propune, prin PUZ, să transforme centrul istoric în cea mai importantă zonă din oraș. Planul este de a atrage mai mulți investitori în centrul istoric, însă cu păstrarea și conservarea patrimoniului existent. “Urmărim consolidarea pe bază de calitate a rolului de catalizator al zonei centrale a municipiului. Am propus și ne dorim ca zona centrală să fie, în toate privințele, zona cea mai importantă, cea mai bună, cea mai dinamică a orașului, pentru că altfel investițiile se disipează la periferia orașului, pentru că e mai simplu”, a explicat arhitectul. El spune că este foarte important pentru oraș, ca zona centrală să fie atractivă pentru investitori. “Acest plan clarifică modul în care se poate investi în zona centrală, ținând seama de unele criterii”, a precizat Pănescu, într-o conferință de presă. Cel care a făcut planul spune că în elaborarea PUZ-ului a încercat să rezolve o problemă mare, și anume, cum se pot conserva valorile de patrimoniu construit, cu permiterea unor investiții noi. “O dilemă de a vedea cum zona centrală poate să mai acomodeze investiții noi, unele fără îndoială în restaurarea imobilelor, însă și a vedea cum zona centrală se adaptează unui moment în istoria orașului, așa cum a făcut acum o sută de ani, când investițiile de care acum lumea e așa de mândră,au făcut un salt în zona centrală, transformând-o la acel moment”, a subliniat arhitectul.

Patru direcții de dezvoltare

Eugen Pănescu a precizat că ideea acestui PUZ este de a consolida și de a detalia reglementările din Planul Urbanistic General (PUG) și de a lua în calcul toate evoluțiile și tendințele care au apărut de la aprobarea acestuia din urmă. El a prezentat și cele patru intenții principale: protejarea clădirilor din această zonă, cu spațiul aferent lor (străzi, spații verzi), stabilirea unei direcții de dezvoltare, stabilirea unui mod de utilizare a parcelelor şi construcțiilor, dar și consolidarea pe bază de calitate a centrului orașului, zona centrală trebuind să devină un catalizator al municipiului. „Chiar dacă par două idei opuse, reglementările PUZ-ului vizează două planuri: conservarea unor valori de patrimoniu și sprijinirea unor investiții noi. Zona centrală trebuie să revină în prim-planul locuirii, al muncii, al culturii, fiind în același timp zona de contact cu principalele instituții din oraș”, a conchis Pănescu. Jb – G.A.

Se demolează pe fosta Sucevei și Avram Iancu

Lărgirea străzilor Avram Iancu și Evreilor Deportați se regăsește în PUZ, planul fiind ca fosta Sucevei să devină stradă cu două benzi pe sens. “Pe Avram Iancu, porțiunea dintre străzile Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu, urmează să pregătim o intervenţie în următorii ani. Lărgirea străzii Evreilor Deportaţi va deveni o prioritate pentru că va constitui viitorul inel ocolitor al zonei centrale”, a declarat primarul Florin Birta, într-o conferință de presă. “Pe strada Avram Iancu, între străzile Iuliu Maniu şi Cuza Vodă, nu se va interveni asupra clădirilor, mai ales că acolo avem şi o clădire monument”, a spus edilul, care a adăugat că având în vedere că au renunțat la demolări în zonă, primăria va urgenta reabilitarea imobilelor de la colţul străzii Iuliu Maniu cu Avram Iancu.

 

54 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. cornel says:

  Iar cartiere sa ne bagam pula in ele, sa vina banii de la sclavii ce platesc taxe. Sucevei si Avram Iancu nu au nevoie de demolare, mai ales Avram Iancu ca nu e circulata deloc. Va dati seama ce inseamna sa demolezi acolo, daca demolezi un rand de case in spate nu raman case, raman curtile si cotelele si magaziile de la celelalte case. Frumoasa priveliste va fi in zona, sau pe spatiul ramas se vor face blocuri Prima. Cam asta pute acolo

  • drop says:

   Vrei sa castigi alegerile faci asa, ai 10 blocuri , nu stii daca te voteaza toti din cele 10 blocuri, ce faci? Demolezi 4 blocuri si faci parcari pt cele 6 ramase, lumea din cele 6 blocuri te vor vota ca au parcare. Simplu. Fraieri si prosti sunt la tot pasul, adica majoritatea sunt prosti si pun botul la orice se face. De asta Bolojan e zeu iar voi niste nimicuri

 2. aurel says:

  Ce zona dinamica vorbiti mai aerienilor? Nu vedeti ca numai terasele u ramas, toate firmele au plecat din zonele pietonale, spatiile comerciale stau inchise, nu mi este vad, ce vreti sa dezvoltati acolo?

 3. Stanislau says:

  Al dr3cu agramat si tampit jurnalist de la sat.
  Oradiei, nu Oradei

 4. Vasy says:

  Centrul l-ati omorat si l-ati ingropat, acum ce vreti sa scoateti mortul din groapa si sa va jucati cu el? Cam greu, a putrezit si a inceput sa pută.

  • Jimmy Latrina says:

   Asa e. În ’90 centrul Oradiei duduia; afaceriști peste tot…de o frumusețe rară. Toată țara vorbea de centrul Oradiei

   • Vasy says:

    La nivelul anilor aceia ¨duduia¨, probabil ca nu ai prins acei ani si nu doar anii 90 si mult inainte, magazine, reclame luminoase de ¨neon¨, nu glumesc, cel mai mult imi pare rau de pasajul Vulturul negru, erau magazine de haine, cinematograf, consignatia, librarie, ai vrut sa dai cu tifla dar chiar ai dreptate. Comerul s-a mutat peste tot la mall-uri si pe internet, nu doar in Oradea, dar alungarea comerciantilor prin lucrari de reabilitare care au durat luni si ani, dupa care a venit obligativitatea renovarii fatadelor cu firmele ¨alese¨, la preturi exorbitante, atribuirea spatiilor de sub pasaj si p-ta unirii la firmele de casa ale PNL-ului. Centrul Oradei e mort, arata frumos, ca un hoit imbalsamat in sicriu, dar e mort.

 5. Stop Corona says:

  Nu merg la doza booster a 3 cu Pfizer pentru ca nu știu dacă Domnul BIL GATES ne vrea binele.

  Eu am înțeles ca Bil Gates a inventat calculatorul plus multe alte invenții și îl felicit prin aceasta cale. Dar nu știu de când este dansul expert în vaccin și dacă ne vrea binele și vrea sa ne ajute sa ne imbunatatim sanatatea sau opusul adică vrea sa ne facă rău.

  Voi ce spuneți?

  Referitor la vaccin nu știu ce sa spun, aud zilnic de la oamenii o gramada de aberații cum ca virusul întra doar pe Gură și de aceea poarta oamenii masca cu nasul gol, ca virusul intra doar pe Gură se ia, la virus nu i place nasul sau nu întra pe nas, si de aceea oamenii își scot nasul afara din Masca.

  O alta teorie sau aberație de la Oameniii ca vaccinul conține ceva cip-uri care îți schimba ADN-UL Uman și te transformi în monstru sau mutant. Deci numai tâmpenii spun Oameniii oare de unde se documentează cu astfel de informații false.

  Eu credeam ca Poporul Roman este inteligent

  • tautu says:

   Nu rezulta de unde ati dobandit credinta conform careia “Poporul Roman este inteligent”. Inteleg ca e credinta, deci nu trebuie dovedita (crede si nu cerceta), dar totusi trebuie sa fie ceva in forul dvs intim care sa va fi condus spre acesta credinta (bine ca nu e convingere). Cred ca ar fi interesant pt forumisti sa afle. Va rog sa ne impartasiti si noua.

 6. Ioio says:

  O regula spune ca in momentul in care tu spui ca un lucru e “cel mai”, arata ca suferi de niste complexe. Am impresia ca toti sunt bolnavi cu capul in primaria aia.

 7. yyy says:

  Desteptul de Primar nu intelege ca degeaba ai H.C.L., sint alte institutii a statului care vor verifica legalitatea H.C.L. Poate in curind vom alege un nou Primar,actualul are probleme serioase cu legalitatea functiei.

 8. Începuţul says:

  Când erau semafoare se circula dinamic, acum se stã şi pentru un pieton.

 9. Unu says:

  Niște “bude” (toalete) publice faceți voi prima dată in centru, pe urma visați la hipopotami roz in avion.
  Toată Oradea e o budă in iarna asta, nici trei amărâte de beculete de Crăciun nu ați fost in stare sa montați prin cartiere, sa mai aduceți un pic de bucurie oamenilor, nesimțiți ce sunteți. Un oraș mai cenușiu si mai trist ca marea Oradea nu am văzut in acest anotimp.
  Zi pnl si trage apa.. Si obloanele la țara.
  PS : Meritați sa aveți soarta pnt cd, Doamne Ajută!
  Să ii “mulțumiți” mai ales lui rares bogdan.

  • Luc says:

   Cum dumnezeu sa se construiasaca si constructia in cauza sa nu aiba din start parcari subterane , este o nebunie curata , au inebunit in primaria aia ..nu ne mai asculta nimeni , fac de capul lor .. obligatoriu ori ce constructie noua sa sa aloce loc si parcarilor aferente apartamentelor construite .

  • Sofer de Tir says:

   Du-te in orasul Vulcan din Valea Jiului, daca inca nu ai vazut oras mai gri si mai trist!!
   Tocmai am fost nevoit sa descarc ceva marfa acolo, caxsi aia trebuie sa bage la ghiozdan de sarbatorile astea.
   E o placere sa se lase seara acolo, fratele meu!
   Lumina?
   Cata doresti.
   Dar numai dupa ora 07,30 cand se face ziua.
   Vorbesti si te piși pe turecele pantalonilor.
   Asta faci.
   Povestesti sa te afli in treaba.
   Sa iti fac lista cu orase populate din Romania in care chiar totul e gri si parca ar fi mort??
   Daca vrei, oricand.
   Pina atunci iti spun ca povestesti ca sa nu taci, asta din cauza esti frustrat.
   Oradea nu poate fi Wiena.
   Dar nu e nici Zimnicea ori Corabia sau Săveni.
   Asa ca …. stai jos, sterge-ti pișatul de pe pantofi si taci.
   Doi.
   Cat meriti, exact.

   • tautu says:

    Buna comparatie…cauta sa vezi ce istorie are. Vulcan s-a format prin unirea satelor Crivada si Vaidei (de la vai de ei). A devenit oras in 1953. Totul s-a bazat pe minerit, care s-a dus si nu se va mai intoarce. Pe vremea Imperiului, Oradea era al patrulea oras ca putere economica din Regatul Ungariei. Daca erau si in Vulcan 27.000 de cetateni de rit mozaic, poate puteam compara. Hait! Vulcan nu a ajuns niciodata la 27.000 de locuitori. De ce nu zici Copsa Mica? Cred ca e mai multa veselie seara pe strada decat in Oradea.

   • xxx says:

    Iar esti tembel sofer de TIR , tu numai cu orasele de tot cacatul compari Oradea. Postacii si lingaii o vad cea mai dezvoltata, mai dezvoltata ca Cluj, Iasi, Bucuresti. Noi asta ne dorim, dar postacii lingai ca tine numai cu Vulcan, Petrila, Videle, Vaslui, Slobozia, numai cu asta va satisfaceti ca suntem peste. Etrist ca era mult peste toate orasele, dar datorita zeului vostru Bolojan, ajungem sa concuram cu Videle, nu cu Clujul.

    • drop says:

     ba postacilor, voi urati tot ce exista zi de zi noapte de noapte. traiti pe aici doar ca sa injurati, frustratilor. va mai fute o palma cate unu prin comentarii de va cacati pe voi si tot pe bolojan dati vina? :))) doamne futa-va dezorientati sunteti

     • ivancea florin says:

      Vorbeste frumos adulator a Bolovanului, in afara sa injuri permanent nu esti in stare sa vii cu un argument. Numai sa ne mutam , da sa te futa pe tine si tot neamul tau de handicapati , de unde plm ai aterizat si tu in oras, din Birtin? Te-a adus Bolojan sa-i fii sluga?

     • yyy says:

      Comenteza un P.N.F.(permanent ne f_ _ _ta) adica ligaul permanent a lui Vacarescu Birtinel.

    • Sofer de Tir says:

     Pai, ala nu vorbeste ca pula?
     Zice ca nu a vazut oras mai cenusiu, gri sau trist ca Oradea?
     Pai el de ce nu precizeaza cu ce fel de orase vrea sa suporte comparatia!?
     Ce?
     Lui i-ar face placere daca ar auzi ca cineva o compară pe
     Mămica lui care poate are mai bine de 100 de kg la 1,65 m inaltime cu nu stiu ce baleriba de la Teatrul Balsoi ?
     Ce?
     Suporta comparatia?
     Cum dracu sa o pui pe mă-sa dezbracata in costum de balet ca sa facă piruete linga balerina aia?
     Exact asa sunt si comparatiile lui.
     Dracu a mai vazut oras mai cenusiu si mai trist!
     Dracu a mai vazut balerina de 100 kg ca mă-sa!
     E un fel de tot aia.
     El poate exagera ca sa iasă in evidenta in postarea sa de kkt.
     Altii nu pot exagera ca să-l acopere pe el cu tot rahatul existent in Romania
     Deci, sa emigreze daca nu ii place in Oradea.

 10. Primarul says:

  Trebuie sa intelegeti ca Oradea nu este a mea, nici a voastra ci a dezvoltatorilor imobiliariari ce platesc contributii catre noi acum si in veacul vecilor … 🙂

  … de fapt e a PNLului, asa ca ciocul mic si platiti taxe!

 11. Gicu says:

  Oricum în ultimii ani zona centrala a luat o în jos. În afara de pietonalizari și refaceri fațade ( necesare de altfel ) lucrurile stau prost. Dacă o iei la pas pri zona o sa vezi tot al treilea spațiu comercial gol, tot a treia casa nelocuita. Tinerii au cam plecat din zona, lumea nu mai vrea sa locuiască în centru pentru ca taxele sunt mari, utilitățile scumpe, lipsa locuri parcare ( cele câteva parcări supraetajate nu suplinesc desființarea locurilor la sol ), multe case vechi , cozi infernale în trafic.
  Nu știu dacă planul urbanistic aprobat va rezolva problemele, smecherii pe partea imobiliara se vor face în continuare.

  • Angajat al Primariei says:

   Asta e si idea.
   Sa plece din Centru ciumeții si coțoharlele.
   Sa se instaleze oamenii cu bani si posibilitati acolo.
   Aia investesc, nu familiile de tigani unguri bagati de Ceausescu in casele nationalizate de comunisti, cate 10 – 15 familii in curti cu locuinte colective si acordate ca locuinte sociale ptr.cazuri sociale.
   Ca de aia a ajuns Centrul orasului o ruina la un moment dat.
   Asta era necesar sa se intample.
   Nu.puteau fi scosi altfel din zona centrala.
   Zona centrala este prin definitie o zona scumpa in orice oras care se respecta.
   Nu pot sa se intretina acolo decat oaneni si firme potenti/potente financiar.
   Nu au ce cauta acolo bischetari si asistati sociali si nici magazine cu Haine Ieftine din Import.
   Astia cu totii trebuie sa migreze natural catre periferie.
   Cand nu o fac sau o fac foarte lent, ei trebuiesc ajutati sa o faca in ritm vioi.
   Asta s-a intamplat.
   Acum urmeaza popularea cu oaneni si firme care isi permit.
   Vorbim dupa aia.

   • tautu says:

    S-au instalat Chemical Brothers in centru. Si-a deschis vreo multinationala un centru regional acolo? De acord cu totul legat de magazine cu haine (si incaltaminte) ieftina din import (China, calitate mizerabila). Dar crede-ma ca nu vad cum si-ar putea sustine activitatea magazine cu produse de lux. Atata poate cetateanul mediu din Oradea. Ca or fi si oameni cu venituri decente nu contest, dar potentii aia financiar se ascund foarte bine.

    • xxx says:

     Cat timp nu ne dezvoltam incepand din salarii, in genul Clujului nici o afacere nu va merge dinamizand centrul. Cat timp esti sarac vorba aia nu faci bici din cacat. Mai intai trebuie sa produci bani sa te dezvolti, noi ne tot dezvoltam dar o falsa dezvoltare, doar de fatada.

   • yyyx says:

    De ce nu migrezi inapoi in grajdul in care ai crescut alaturi de fratii romulani?.Asemenea specimente cu handicap profesional au ajuns in P.M.O. de Vacarescu Birtinel.

   • cornel says:

    Te referi la cei ce se muta in centru, gen cartier Prima de la fosta Infratire? Adica curve, proxeneti si traficanti de droguri. Adica exact anturajul celor din Primarie Oardea, adica toti directorasii si angajatele primariei care au soti interlopi, toata cocalarimea orasului. Da Mafia ce a pus stapanire pe oras. Stati voi in pula mea acolo, ca tot niste hoti sunteti si nimic mai mult, va apreciati voi intre voi, ca noi restul nu dam un pisat pe voi

 12. George says:

  De ce nu cumpara primăria spațiile comerciale din pasajul vulturul negru și sa le închirieze unor firme gen: Zara, HM, guess.. etc… ??? Dacă tot vrea sa arată a centru de oraș european???

 13. Vasi says:

  Atatia bani tocati in centru iar efectul a fost depopulare, plecarea afacerilor din zona. Turistii nu aduc bani mai nimic pe langa sumele fabuloae investite. Doar ca “vai ce frumos” cu atat am ramas, asta nu tine de foame, nu simtim bunastare deloc noi cei de rand. Nici bani de beculete nu avem prin oras. Scopul principal e sa fie lucrari cat mai mari din care firmele de casa, partidul isi primesc grosul iar oradenii pun botul ca “vai ce bine ca se face”. Primaria nu stie doar betoane care nu aduc nici un profit la buget. Nu baga banii in nimic ce sa aduca profit prin dezvoltare adevarata. Mergeti in Cluj sa vedeti dezvoltare, care aduce si profit salarii si bunastare.

 14. Maria says:

  Centrul se depopuleaza si firmele pleaca din centru. Primaria nu vede asta? Din cauza primariei e gol centru, in urma cu 10 ani de abia gaseai spatiu comercial de inchiriat. Primaria persista in prostie. Ca sa fie ce viseaza primaria cu centru lipsesc cam 500mii locuitori in plus, nu bosorogii ce viziteaza centru adusi cu autobusul din Budapesta.

 15. Marius says:

  Eu fac taxi de 20 de ani si va spun ca centrul si zona centrala a devenit moarta in comparatie cu ce era in urma cu cativa ani

 16. Marius says:

  Cu ce devine dinamica zona de demolezi 2 strazi si dispar zeci de firme ce erau pe strazi? Ca bagi trafic pe 4 benzi si va fi doar tranzit ca nu vei avea nimic de facut acolo, cu ce devine dinamica zona? Va fi si mai pustie

 17. Rocky 7 says:

  Lipseste cu desavarsire o buda publica unde sa se usureze tot oradanul si tot turistul. Nu vedeti ca au inceput sa se pise pe garduri si pe cladiri ? Unii chiar nu se pot tine. Au probleme cu besica si voi visati la cai verzi/lila pe pereti ?

 18. daacumtrolez says:

  păi, dacă vrea asta, nu trebuie să îl distrugă. simplu.

 19. MT says:

  Abordarea este total greșită. Atractivitatea și dinamica unei zone urbane sunt concepte opuse oricăror restricții de mobilitate. Oradea nu are “curiozități” atât de importante din punct de vedere arhitectural și comercial în centrul vechi, istoric, încât să “forțeze” deplasarea ne-riveranilor care ar putea aduce, în mod semnificativ, plusvaloare urbanistică.

 20. com-petiţie says:

  Luxul DINAMIC, clepsidra FONDURILOR.

 21. Adi says:

  Introdeceti o taxa de “dinamism”. Care sa sustina dinamica centrului . 😂😂😂😂😂

  • Adina says:

   INTRODUCETI O TAXA LA OAMENII CARE POARTA MASCA CU NASUL AFARA SI CITESC NUMAI ABERATII PE NET CA VIRUSUL INTRA DOAR IN GURA SI NU PRIN NAS, INTRODUCETI O TAXA 10 LEI PE PERSOANA DACA VEDEM OAMENII CU NASUL GOL IESIT DIN MASCA

 22. pmo = shit says:

  Pasarea malai viseaza.

 23. Anonim says:

  Care centru????in ritmul in care se demoleaza ,centrul istoric va fi doar amintire….rusine.am ajuns sa conteze mai mult niste constructii dubioase,care se vor ridica,in locul caselor deja existente.

 24. Mlm says:

  “ORADEI…”
  V-ati tampit la cap?
  Nu mai locuim in Oradea?
  Locuim cumva in Orada ?

 25. drop says:

  Bolojan e Oradea si Oradea e Bolojan. Am spus totul cu asta

 26. BIHON Sport local

  „Flăcăii Aleșdului” sunt campionii Bihorului la juniori A1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  130 de autobuze şi microbuze electrice, hibrid şi cu hidrogen
  Valoarea investiției ar fi de peste 304 milioane lei, sursa de finanțare a achizițiilor este PNRR.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânărul găsit mort pe Centura Oradea s-a autoînjunghiat în inimă
  În urma anchetei și a necropsiei, autoritățile au stabilit că tânărul găsit decedat lângă Centura Oradea s-a sinucis.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 - primarul promite 100 de străzi să fie reabilitate
  Consiliul local a adoptat, joi, în ședința ordinară, studiile de fezabilitate pentru reabilitarea a trei străzi orădene - str. Liviu Rebreanu, str. Vincent van Gogh și str. Tompa Mihály, care totalizează peste 1km. 1

  Angajari BIHON

  Elka Prod angajează personal

  BIHON Sport local

  Crișul Sântandrei a câștigat faza județeană a Cupei României
  Pe un gazon excelent și pe o bază sportivă care arată din ce în ce mai bine, Stadionul Crișul din Aleșd, Viitorul Borș și Crișul Sântandrei și-au disputat joi trofeul pus în joc la faza județeană a Cupei României.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.