BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
Select Page
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Reţeta săptămânii: Varză acră

Reţeta săptămânii: Varză acră

la 7 September 2010 06:46
7 September 2010 06:46
Te interesează reţete culinare delicioase şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!
Scris de IM:BIHOR_ONLINE - Te interesează reţete culinare delicioase şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Trimite articolul

X

Ingrediente:

20 verze mici

sare,

apă rece,

o lingură boabe de porumb,

2 gutui,

mărar uscat,

frunze de vişin,

4 bucăţi de hrean

Mod de preparare:

Pentru a face varza murata se aleg verze îndesate care să aibă frunza subţire. Se curăţă, se spală şi se crestează cotorul. Se face o scobitură în cotor cu vârful cuţitului, necesară să cuprindă câte o linguriţă de sare. Se ia un vas mare, se spală şi se opăreşte, apoi se limpezeşte în apa rece. Se aşează verzele în straturi, cu cotorul în sus, punând printre ele: mărar uscat, două gutui tăiate felii mari, boabe de porumb sau felii de hrean. Se face o saramură rece cu 40 g sare grunjoasă la litrul de apă rece, se amestecă până când sarea se dizolvă complet şi se toarnă peste verze. Timp de zece zile varza se aeriseşte, iar când varza s-a înmuiat puţin, se pune o greutate peste varză, se acoperă butoiul şi se lasă varza să se mureze cel puţin o lună, după care se poate folosi.

Mod de servire:

Varza murată se poate folosi ca şi salată la un fel principal de mâncare sau se poate folosi pentru prepararea diferitelor reţete. Alte reţete culinare româneşti: Zacuscă de ghebeZacuscă de fasoleCastraveţi bulgăreşti

Trimite articolul

X
Taguri:
murata ,
retetea ,
varza
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Drogați la volan. Cinci șoferi au fost condamnați în aceeași zi pentru că au consumat „ilegale”
    Într-o singură zi, la finalul lunii noiembrie, Judecătoria Oradea a pronunțat sentințele în cazul a cinci conducători auto care au fost prinși conducând după ce au consumat substanțe interzise.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Ce facem astăzi, 9 decembrie, în Oradea?
    Bihon.ro vă prezintă activitățile care au loc în Oradea, în data de 9 decembrie.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Contract semnat pentru acumularea Corbești: Bihorul face un pas decisiv împotriva inundațiilor
    Reluarea lucrărilor la acumularea nepermanentă Corbești, obiectiv hidrotehnic aflat în conservare de aproape un deceniu, a devenit oficială.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    La Baroul Bihor va avea loc o dublă lansare de carte a autorului Alexandru Sfârlea
    Cele două volume vor fi prezentate de prof. Lucian Scurtu şi conf. univ. dr. Dan Horațiu Popescu.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    „Emoții în luminile orașului”, expoziție fotografică vernisată de dr. Popoviciu Carmen Simona
    Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi, 9 decembrie, de la ora 18:00, la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    GALERIE FOTO
    Proiect de peste 5,36 de milioane de lei pentru cardiologia Spitalului Județean
    Finanțarea proiectului pentru achiziția de echipamente pentru diagnosticarea și tratarea pacienților cardiaci critici a fost aprobată.
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihor Online

    ISSN 3008-234X

    ISSN-L 3008-234X

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.