bihon.ro Web analytics

Ziua Salvamont România: 52 de ani de activitate și o nouă versiune a aplicației de mobil pentru iubitorii de munte

Ziua Salvamont România: 52 de ani de activitate și o nouă versiune a aplicației de mobil pentru iubitorii de munte

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont România), unicul serviciu de salvare montană din țară, aniversează 52 de ani de activitate sub denumirea „Salvamont” și 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montană.
Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont România), unicul serviciu de salvare montană din țară, aniversează 52 de ani de activitate sub denumirea „Salvamont” și 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montană.

Pentru a marca această dată, a lansat și o versiune nouă, mai intuitivă, a aplicației Salvamont, pusă la dispoziția iubitorilor de natură și de trasee montane.

1 august, începutul celei mai dificile luni din an pentru salvatorii montani și cu cele mai multe incidente, vine și cu aniversarea a 52 de ani de activitate Salvamont România. Pentru a marca această dată, se lansează și o nouă versiune a aplicației de mobil, mai intuitivă și ușor de folosit.

Noua versiune a aplicației mobile „Salvamont” este disponibilă pentru Android, urmând să fie lansată și versiunea pentru iOS. Cuprinde o rubrică de „Informații”, cu sfaturi pentru turiști privind diferite activități sportive sau de explorare, ghiduri de acțiune pentru situații neprevăzute, dar și datele de contact ale structurilor Salvamont.

„Accesând rubrica «Întreabă», utilizatorii pot intra în contact direct cu un reprezentant local pentru a primi răspunsuri legate de condițiile montane, ghidare, starea versanților sau riscul de avalanșă sau practicabilitatea traseelor. În cazul unei situații de urgență, utilizatorii au la dispoziție butonul SOS prin care transmit un semnal de alarmă unui dispecerat Salvamont din zona în care se află. Pe baza acestui semnal se face localizarea și intervenția. Sistemul este unul automat și, odată pornit, permite localizarea inclusiv a turiștilor aflați în mișcare, traseul parcurs și poziția curentă fiind vizibile în dispeceratul de comandă Salvamont”, transmit reprezentanții Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România (Salvamont România).

În ultimii 10 ani, Salvamont a avut peste 100.000 de intervenții și peste 250.000 de apeluri preluate, serviciul de dispecerat fiind disponibil nonstop. Utilizatorii aplicației s-au putut informa în timp real cu privire la starea traseelor, putând apela din aplicație la ajutorul salvamontiștilor.

„Faptul că ne putem baza pe tehnologie pentru localizarea turiștilor aflați în situații critice, că pot apela din aplicație la ajutorul salvamontiștilor și că se pot informa cu privire la starea în timp real a traseelor pe care vor să le parcurgă contribuie la prevenția incidentelor, dar și la mai buna gestionare a intervențiilor, și, nu în puține cazuri, are rol decisiv în salvarea de vieți”, a spus Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România reunește peste 800 de salvamontiști din cadrul celor 42 de structuri de salvare montană din țară.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  „Flăcăii Aleșdului” sunt campionii Bihorului la juniori A1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  130 de autobuze şi microbuze electrice, hibrid şi cu hidrogen
  Valoarea investiției ar fi de peste 304 milioane lei, sursa de finanțare a achizițiilor este PNRR.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânărul găsit mort pe Centura Oradea s-a autoînjunghiat în inimă
  În urma anchetei și a necropsiei, autoritățile au stabilit că tânărul găsit decedat lângă Centura Oradea s-a sinucis.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 - primarul promite 100 de străzi să fie reabilitate
  Consiliul local a adoptat, joi, în ședința ordinară, studiile de fezabilitate pentru reabilitarea a trei străzi orădene - str. Liviu Rebreanu, str. Vincent van Gogh și str. Tompa Mihály, care totalizează peste 1km. 1

  Angajari BIHON

  Elka Prod angajează personal

  BIHON Sport local

  Crișul Sântandrei a câștigat faza județeană a Cupei României
  Pe un gazon excelent și pe o bază sportivă care arată din ce în ce mai bine, Stadionul Crișul din Aleșd, Viitorul Borș și Crișul Sântandrei și-au disputat joi trofeul pus în joc la faza județeană a Cupei României.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.