„Yankeul” din turnul de control debuteaza ca solist country

„Yankeul” din turnul de control debuteaza ca solist country
Marian Filip va cânta şi va dansa vineri seara la Restaurantul La Galeria.

Este cunoscut ca omul care se ocupă de comunicare în PDL Bihor. Cântă din liceu la chitară şi voce. Muzica i-a fost întotdeauna un mod de exprimare.

Este angajat ROMATSA ca şi controlor de trafic aerian, supervisor şi instructor la turnul de control al Aeroportului Oradea. Absolvent al Academiei Române de Aviaţie, al Facultăţii de limba engleză cu masterat în engleză– transporturi aeriene, studii de management în marketing la Open University, cursuri la Pan-Am Flight Academy din Miami, USA, în 1999 şi 2008, Cursuri la Mayflower College Anglia în 2006. Chitara i-a fost prietenul nedespărţit în toate aceste peripluri.

Muzica reprezintă pentru el un hobby, iar din 1999, Marian este pasionat de muzică country, în urma perioadei de timp petrecută la Miami, unde a studiat la PAN-AM Flight Academy. „Primele piese ascultate au fost ale Shaniei Twain, după care a urmat o abordare mai profundă şi a acestui gen de muzică”, spune Marian Filip. A cântat la diverse evenimente, mai mult sau mai puţin mediatizate. Spre exemplu, pe scena Hotelului Intercontinental Bucureşti la Spectacolul de final al reuniunii mondiale a controlorilor de trafic aerian din 2006.

Pe lângă piesele interpretate, ale unor compozitori renumiţi, are şi compoziţii proprii, în care este autorul liniei melodice, al orchestraţiei, versurilor şi, în final, interpret. De asemenea, are transpuse versurile proprii, pe piese ale unor trupe cunoscute -Green Day, sau ale altor artişti consacraţi : Mark Knopfler, Willie Nelson, Norah Jones.

Prelungire a personalităţii

 „Muzica este o prelungire a personalităţii noastre. Cu siguranţă ascultăm o anumită muzică pentru că se potriveşte cu gândurile noastre. În country, fiecare piesă este o poveste, de cele mai multe ori una tristă, asta nefiind totuşi o regulă. Sunt poveşti ce reflectă situaţii de viaţă. Iar nouă ne plac cu siguranţă acele piese în care reuşim să ne regăsim propriile trăiri”, spune Marian Filip.

Country-ul are o dezvoltare extraordinară, în prezent existând genuri precum: alternative country, bluegrass, country gaspel, country pop, cowpunk, country rock, country soul, red dirt, western swing, outlaw country.

Contemporary country îşi face simţită prezenţa şi în topurile europene şi chiar româneşti. Fath Hill cu piesa Cry e doar un exemplu, iar anul acesta s-a impus Lady Antebellum cu Need You Now. „Multă lume o ascultă şi o place fără a şti că este o piesă country şi din păcate fără a fi informată de către cei care difuzează piesa”, spune Marian Filip.

Marian este iubitor şi al dansurilor specifice acestui gen de muzică. În cadrul serii organizate la Galleria, veţi putea urmări un dans în linie executat de fetele de la 20 Ella, la învăţarea căruia Marian Filip şi-a asumat rolul de instructor. Tot el va asigura şi fundalul sonor al prezentării de modă a fetelor de la 20 Ella, prezentare care va fi în ton cu acest gen de muzică.

V.B.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !