1.500 de câini de rasă vor participa la Halloween Dog Show

De Oana Farcas
Reactualizat la:
1.500 de câini de rasă vor participa la Halloween Dog Show
Câini din aproape toate rasele vor putea fi admirați, sâmbătă și duminică, în Cetatea Oradea în cadrul evenimentului „Halloween Dog Show”.

Expoziția chinologică se va desfăşură în şanțul Cetăţii, cu intrare din strada Griviţei, pe parcursul a două zile și va aduce în faţa orădenilor sute de câini de rasă, din ţară şi de peste hotare, reuniți într-un spectacol deosebit.

„În total, în cele două zile, 1.500 de câini din România și alte 19 țări vor fi arbitrați de specialiști din Rusia, Ucraina, Cipru, Italia, Serbia și România. Practic, fiecare arbitru va compara fiecare rasă cu standardul ideal pentru a putea stabili care va fi desemnat cel mai bun exemplar al rasei”, a declarat pentru Bihon.ro, preşedintele Asociaţiei Chinologice Metropolitane Oradea, Călin Mitra.

Deși până în acest an evenimentul era orânduit în lunile de vară, organizatorii au hotărât, de această dată, să desfășoare concursul în perioada mai rece, încercând în acest mod să nu mai supună câinii unei suferințe cauzată de temperaturile mari.

„Datorită apropierii sărbătoarei celtice a Halloweenului am încercat să dăm o notă particulară competiției din acest an”, a mai adăugat Călin Mitra.

Pentru unui bilet de intrare, adulții vor fi nevoiți să scoată 10 lei din buzunare, iar în caz de ploaie vor exista corturi care să adăpostească dog show-ul.

„Particip la acest concurs pentru a susține chinologia bihoreană și pentru a promova rasa -Dogo Argentino- în rândul orădenilor și nu numai. Mai precis, doresc să schimb opinia publică care crede, în mod eronat, că această rasă este periculoasă când, de fapt, ei sunt o rasă iubitoare, afectuoasă și fidelă. De asemenea, sper să mai adăugăm, deja campionului Brasus el Rey de las Pampas, titlul de Grand Champion al României, iar pentru Tallulah Magnifico Blanco titlul de campioană junioară a României”, și-a motivat înscrierea orădeanul Florin Pintea, deținător al rasei Dogo Argentino.

Program expoziție:

Sâmbătă, 27 octombrie

09:00 – 09:10 Deschiderea oficială
09:15 – 12:30 Arbitraj expo CAC
12:30 – 13:00 Arbitraj BOG CAC
13:00 – 14:00 Prânz
14:00 – 17:00 Arbitraj expo CACIB
17:00 BIS CAC & CACIB

Duminică, 28 octombrie

10:00 – 13:30 Arbitraj expo CACIB
13:30 – 14:30 Prânz
14:30 – 17:00 BIS0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !