3.333.034 lei, în contul a 619 fermieri bihoreni

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
1Comentariu
Florian Pavel
Florian Pavel
Banii reprezintă ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură trimestrul III al anului 2016.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrului IV al anului 2016, se mai pot depune doar până la 31 ianuarie 2017.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare pentru 2016 depun cererile de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1777/2015, pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Pentru sectorul vegetal, cererile de plată se depun însoţite de situaţia suprafeţelor şi a structurii culturilor pentru care solicită ajutorul de stat şi/sau producţia de ciuperci estimată, aferente perioadei pentru care solicită acordarea ajutorul de stat prin rambursare, documente care dovedesc cantitatea de ciuperci produsă, după caz, situaţia centralizatoare a cantităţilor de motorină utilizate la lucrări mecanizate, aferente perioadei pentru care solicită acordarea ajutorul de stat prin rambursare, copie a facturilor fiscale de cumpărare a motorinei emise de vânzător pe numele solicitanţilor.

Mai este nevoie de dovadă cont trezorerie, copie a documentelor de identitate şi/sau a documentelor de înregistrare, în cazul în care au intervenit modificări faţă de cererea de acord prealabil pentru finanţare, adeverinţă în original de la Registrul agricol, cu suprafeţele aflate în exploatare, în cazul în care au intervenit modificări faţă de cererea de acord prealabil pentru finanţare şi adeverinţă în original de la Direcţia pentru agricultură judeţeană, pentru suprafeţele plantate cu vie nobilă, în cazul în care au intervenit modificări faţă de cererea de acord prealabil pentru finanţare.

Acte necesare

Pentru sectorul zootehnic, cererile de plată se depun însoţite de: situaţia centralizatoare a cantităţilor de motorină utilizate pentru sectorul zootehnic, aferentă trimestrului pentru care solicită acordarea ajutorul de stat prin rambursare, copie a facturilor fiscale de cumpărare a motorinei emise de vânzător pe numele solicitanţilor, situaţia privind calculul efectivului rulat/efectivului mediu realizat, întocmită de beneficiar şi vizată de medicul împuternicit de liberă practică, după caz, dovadă cont trezorerie. Sunt necesare şi copie de pe cererea depusă de către apicultori la consiliul local în vederea asigurării acestora de vetre de stupină temporare sau permanente, copie a documentelor de identitate şi/sau a documentelor de înregistrare, în cazul în care au intervenit modificări faţă de cererea de acord prealabil pentru finanţare.

Pentru sectorul înbunătăţiri funciare, cererile de plată se depun însoţite situaţia centralizatoare a cantităţilor de motorină utilizate pentru irigaţii, aferentă perioadei pentru care solicită acordarea ajutorul de stat prin rambursare, copie a facturilor fiscale de cumpărare a motorinei emise de vânzător pe numele solicitanţilor, situaţia centralizatoare a cantităţilor de apă pentru irigaţii, copie a facturilor de apă din care să reiasă volumul de apă consumat de către beneficiar, situaţia suprafeţelor irigate, pe structuri de culturi, aferentă perioadei pentru care se solicită ajutorul de stat, dovadă cont trezorerie şi copie a documentelor de identitate şi/sau a documentelor de înregistrare, în cazul în care au intervenit modificări faţă de cererea de acord prealabil pentru finanţare.

„Conform OMADR 3/2017 au fost aprobate cantitățile de motorină utilizate și nedecontate în agricultură aferente trimestrului III 2016 iar la această dată banii au fost transferați în conturile celor 619 beneficiari din Bihor. Facem un apel către fermierii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură pentru 2016 şi care nu au solicitat întreaga cantitate aprobată până în trimestrul 3 să se prezinte cu cererea aferentă trimestrului IV 2016 la APIA deoarece 31.01.2017 este ultima zi de depunere. Din totalul de 605 beneficiari pentru care s-a emis acordul prealabil până la această dată s-au prezentat doar 315”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Centrul Judeţean Bihor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor