3.500 de bihoreni, verificaţi de APIA

De Simona Drimbău
Verificări în teren
Verificări în teren - © FOTO:FAN
Plata avansului pentru anul de cerere 2018 se va efectua în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie.

Aproape 3500 de fermieri bihoreni care au depus cereri unice de plată sunt verificaţi în această perioadă de către APIA.

În eşantionul de control extras de APIA Aparat central aferent Cererilor unice de plată depuse în anul 2018 la APIA Centrul județean Bihor vor fi verificaţi prin control clasic pe teren 1.163 de fermieri cu 22.206 parcele. Prin controlul prin teledetecție vor fi verificaţi 1.809 fermieri cu 18.406 parcele.

Autoritatea Naţională Fitosanitară efectuează controlul privind implementarea cerinţelor legale în materie de gestionare referitoare la “Introducerea pe piaţă a produselor de protecţie a plantelor” (SMR 10) şi a cerinţelor minime privind protecţia plantelor aplicabile măsurilor de dezvoltare rurală la 253 fermieri.

“182 de exploataţii din judeţ sunt cuprinse în eşantionul de control privind cererile unice din sectorul zootehnic. Aceste controale sunt efectuate de Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie”, ne-a spus Florian Pavel, directorul Centrului Judeţean APIA Bihor.

Subvenţii

37.345 de cereri unice au fost depuse de fermierii bihoreni la APIA, în cadrul campaniei din acest an. O situaţie îmbucurătoare, spun reprezentanţii instituţiei, este că a crescut numărul fermierilor care au depus cereri pentru o suprafaţă mai mare de 50 de hectare. Conform normelor în vigoare primi cererile unice de plată s-au despus în intervalul 1 martie – 15 mai. Între 1 iunie – 1 iulie s-a efectuat controlul administrativ, inclusiv control preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora precum şi transmiterea eşantioanelor, potrivit dispoziţiilor Regulamentului nr. 2333/2015 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014.

Între 1 iulie – 1 octombrie are loc controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren. Controlul aferent unor obligatii specific este programat a avea loc în iarna sau în primăvara anului următor.
Plata avansului pentru anul de cerere 2018 se va efectua în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie, iar plata finală ca diferenţă între cuantumul acordat în avans şi cuantumul calculat pentru anul de cerere 2018 se va efectua între 1 decembrie 2018 – 31 martie 2019.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !