„A fost un an bun pentru noi”

De Gavril Nutiu
Judoka Vlad Luncan, cel mai titrat sportiv al LPS Bihorul în anul 2017
Judoka Vlad Luncan, cel mai titrat sportiv al LPS Bihorul în anul 2017 - © FOTO: Gavril Nuțiu
Conducerea LPS Bihorul a făcut bilanţul rezultatelor înregistrate în sezonul 2017.


Sportivii legitimaţi la CSŞ LPS Bihorul au cucerit în anul 2017 un număr de cinci medalii în competiţiile internaţionale, dintre care una de aur, una de argint şi trei de bronz. Cel mai important rezultat îl consitituie medalia de bronz câştigată de judoka Vlad Luncan la CE de juniori U 21 de ani (Maribor, Slovenia).

Acelaşi Vlad Luncan a mai obţinut alte trei medalii la concursuri de Cupă Mondială, după cum urmează: aur la Paks (Ungaria), argint la Berlin (Germania) şi bronz la Lignano (Italia). Cea de-a cincea medalie, de asemenea de bronz, îi aparţine tot unui judoka, Alex George Creţ, la concursul de Cupă Europeană pentru juniori U 18 ani de la Györ (Ungaria).

În ceea ce priveşte competiţiile naţionale, sportivii CSŞ LPS Bihorul şi-au trecut în cont în anul 2017 un număr de 25 de locuri 1 (17 la judo, patru la gimnastică ritmică, două la atletism, câte unul la scrimă şi volei), 19 locuri 2 (11 la judo, câte două la atletism şi gimnastică ritmică, câte unul la baschet, scrimă, volei şi lupte greco-romane), respectiv 32 locuri 3 (21 la judo, cinci la atletism, trei la lupte greco-romane, câte unul la baschet, scrimă şi gimnastică ritmică). Per total în întrecerile interne, 1.307 sportivi au obţinut 76 de medalii.

Schimbul de generaţii

Dincolo de cifre, directorul adjunct al LPS Bihorul, Lucian Stance, apreciază că 2017 a fost un sezon fast pentru sportivii liceului. „Ca număr de medalii, ne-am situat cam tot la nivelul anului precedent. Trebuie însă ţinut cont de faptul că ne-am aflat la ora schimbului de generaţii, care constituie un moment delicat pentru performanţă.

Doresc să remarc faptul că marea majoritate a secţiilor au reuşit să obţină medalii. Gimnastica ritmică, de pildă, a revenit în top după o perioadă de stagnare”, a afirmat Lucian Stance. Acesta a subliniat perspectivele bune pentru anul 2018.

„Faptul că schimbul de generaţii s-a făcut în mod corect ne oferă o perspectivă bună pentru sezonul în curs. În 2018 avem un număr mai mare de sportivi şi de echipe, care suntem convinşi că vor performa şi vor obţine rezultate mai bune faţă de anii precedenţi”, a conchis directorul adjunct Lucian Stance.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !