A scapat de dracu’, nu si de taica-sau

A scapat de dracu’, nu si de taica-sau
Vasile Bara nu mai este cercetat de comisia de cercetare a Senatului UO, dar nu a scăpat de cercetările poliţiştilor.

Fostul decan al Facultăţii de Protecţia Mediului a ieşit din vizorul comisiei de analiză a Universităţii din Oradea, dar nu a scăpat de ochii poliţiştilor. Comisia de analiză a Universităţii din Oradea a înaintat Senatului o cerere de dizolvare a cererii de cercetare întrucât aceasta nu mai are, în acest moment, obiect de activitate.

„Această comisie a Senatului are nişte competenţe limitate, nu se poate ocupa de absolut toate problemele de care a fost acuzat domnul Vasile Bara. Iar problemele pentru care are competenţă nu mai există pentru că domnul Bara nu mai are contract de muncă pe perioadă nedeterminată cu Universitatea. Domnul profesor a ieşit în pensie. Până atunci nu a reuşit să fie contactat de către comisie. La solicitările de a se prezenta la analize, domnia sa a fost în concediu medical. Acum nu mai are contract, deci nu mai poate să desfăşoare activităţi de cercetare. Orice alte activităţi de cercetare le desfăşoară din acest moment alte organe”, a prezentat Aurel Căuş, cancelarul general al Senatului Universităţii din Oradea, motivul pentru care s-a solicitat suspendarea.

Ilegalităţi

În schimb, Vasile Bara este în atenţia poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor.

„Cazul este în curs de cercetare, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor să propună soluţia corespunzătoare prin Parchet”, a declarat Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Fostul decan al Facultăţii de Protecţia Mediului, Vasile Bara, a intrat în atenţia Senatului Universităţii Oradea pentru abateri disciplinare, după ce a semnat, ilegal, contracte de arendare a unor terenuri ale UO cu firme private din Satu Mare.

Pe de altă parte, Vasile Bara a înaintat Senatului Universităţii o cerere prin care a solicitat să rămână profesor asociat la Facultatea de Protecţie a Mediului. Senatul Universităţii a aprobat solicitările venite din partea facultăţilor, mai puţin cererea adresată de profesorul Vasile Bara. Motivul? Acesta nu a obţinut în Senat numărul necesar de voturi pentru a-şi desfăşura activitatea de cadru didactic, în calitate de profesor asociat, pentru semestrul al doilea.

Crina Dobocan

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !