Abilităţi antreprenoriale şi de comunicare la Londra

Abilităţi antreprenoriale şi de comunicare la Londra
Erasmus+ ”Winning at what price” –s-a derulat la Londra în perioada 13-22 august 2016.

În perioada 13-22 august 2016 am participat la un proiect Erasmus +, ce avut loc la Londra, Marea Britanie. Proiectul s-a intitulat ”Winning at what price” și a fost organizat de Oti International din Cipru, finanțat de Uniunea Europeană.

Prof. Iuliu Orban a fost liderul de grup al echipajului din România, format din 4 tineri, 2 dintre ei foști elevi ai Liceului Teoretic Nicolae Jiga din Tinca – Horia Blidar și Teodora Prisecaru, precum și doi tineri din Tg. Jiu – Andrei Huică și Andreea Fugaru, toți fiind voluntari în ”Grupul Informal 4F” din Tg. Jiu, cel care a fost partener in acest proiect.

Am fost prezenți 45 de participanți , din cele 8 țări selectate în acest proiect. Pe parcursul celor 8 zile am participat la numeroase workshop-uri, concursuri de perspicacitate, team-building, dezbateri pe tematici europene; de-asemenea am dezbătut tematica dopajului în sport, a implicării comunității locale în sprijinirea tinerelor talente în sport și nu numai.
iuliu2

Competențele dobândite ori dezvoltate pe parcursul acestui proiect de către toți participanții, fie ei lideri de grup sau tineri, au fost cele: lingvistice, de comunicare în limba engleză, competențele matematice, competențele digitale în utilizarea permanentă a calculatorului, competențele civice și antreprenoriale, precum și competențele civice. Pe parcursul serilor interculturale am primit nenumărate informații despre tradițiile și obiceiurile țărilor participante. Alături de noi, românii, la acest proiect au mai participat tineri din Grecia, Cipru, Bulgaria, Lituania, Italia, Turcia, Macedonia și Croația.Ca produs final al proiectului a fost realizarea unei reviste de sport , precum și a unui reportaj despre sport. Acesta a fost cel de-al doilea proiect Erasmus+ la care au participat elevi (foști elevi) de la Liceul Teoretic Nicolae Jiga din Tinca, urmând ca în luna octombrie să particip cu alți elevi la cel de-al treilea proiect din acest an, ce va avea loc în Cipru.

Prof. IULIU ORBAN

Liceul Teoretic Nicolae Jiga Tinca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !