Acoperişul Palatului Episcopal Greco-Catolic va fi finalizat în iunie

De Oana Farcas
4Comentarii
Acoperişul Palatului Episcopal Greco-Catolic va fi finalizat în iunie
© Foto: PMO
Acoperişul Palatului Episcopal Greco-Catolic va fi finalizat până în mijlocul lunii iunie, urmând ca până în septembrie să fie gata și turla palatului.

Constructorii au început refacerea acoperişului Palatului Episcopal Greco-Catolic din Piaţa Unirii în data de 18 martie, iar în prezent lucrările la planșeul peste etajul I și structura din lemn peste tronsonul I, ce dă înspre str. Ep. Mihai Pavel, sunt realizate în întregime.

„În ceea ce privește stadiul lucrărilor la tronsonul II (cel care dă înspre Piața Unirii), 20% din structura de lemn a șarpantei e finalizată, urmând și aici finalizarea în totalitate a structurii de lemn, realizarea învelitorii și a ornamentelor din tablă de cupru”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Oradea.

Același comunicat al municipalităţii anunță că „în continuare, urmează realizarea învelitorii din țiglă și a ornamentelor de cupru la tronsonul I”.

Turla palatului, gata în septembrie

Se estimează că șarpanta imobilului va gata la mijlocul lunii iunie, în timp turla palatului va fi finalizată în luna septembrie.

„Acoperișul de tip șarpantă va fi din din grinzi lamelare încleiate, cu învelitoare din țiglă ceramică și tablă din cupru la turnulețele de pe acoperiș”, explică reprezentanții Primăriei.

20 de ani

Reamintim că, după incendiul devastator de anul trecut, Episcopia Greco-Catolica și Primăria Oradea au semnat un parteneriat prin care Palatul Episcopal ar urma să preia în administrare, pe o perioadă de 20 de ani, această clădire și să parcurgă procedurile necesare reabilitării ei în perioada următoare. Conform contractului, edificiul va deveni în această perioadă un centru cultural și spațiu expozițional, cu respectarea eticii creștine și a normelor canonice ale cultului Greco-Catolic.

Lucrările vor dura cel mult trei ani de zile, iar la finalizarea acestora municipalitatea va preda proprietarului – Episcopiei Române Unite cu Roma Greco Catolică, de Oradea, parte din imobilul reabilitat, cu destinație de sediu curiei episcopale, în suprafață utilă de minim 1/3 din suprafața totală.

Lucrările sunt realizate de firma S.C TRAMECO SA în schimbul sumei de 7.960.000 lei, fără TVA.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor