A murit Adelina Coste!

Reactualizat la:
A murit Adelina Coste!
Deputatul PSD, Adelina Coste, în vârstă de 51 de ani, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Fosta candidată la Primăria Oradea suferea de cancer și era internată la Centrul Oncologic din Oradea. Este al doilea doliu în sânul filialei PSD Bihor, în decurs de un an, după ce în 2016 trecea în nefiinţă un alt deputat PSD – dr. Sonia Drăghici.

„O inima mare a incetat sa mai bata. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Vestea trecerii in lumea celor drepti a scumpei noastre colege si prietene Adelina Coste m-a indurerat profund. Sincere condoleante familiei indurerate! Dumnezeu s-o odihneasca!”, este mesajul transmis de deputatul Ioan Sorin Roman.

De profesie jurist şi cu activitate în proiecte pe fonduri europene, Adelina Coste a intrat în politică în PDL, fiind consilier local PDL, în Oradea. A fost propulsată şefă de cabinet a prefectului de la acea vreme, Gavrilă Ghilea şi apoi a fost numită subprefect (2011 – 2012).

A intrat în PSD în 2014. Înainte să candideze la Primăria Oradea a fost unul dintre cei mai vocali consilieri locali, principala opozantă a lui Ilie Bolojan în deliberativul local. În 2016 a fost candidatul PSD pentru Primăria Oradea, unde a obţinut 9,5%, adică 7.041 de voturi.

În decembrie 2016, Adelina Coste devenea deputat PSD, după o campanie electorală în care şi-a probat încă o dată spiritul combativ. Însă tot la finalul anului 2016 starea de sănătate i s-a agravat. A fost diagnosticată cu cancer, fiind pusă în imposibilitatea de a-şi exercita mandatul. A urmat o dură luptă cu boala, Adelina Coste evitând apariţiile publice.

Ultima sa postare pe Facebook – mediu unde a rămas constant activă – a fost o urare cu ocazia Schimbării la Faţă a Domnului. “Cu ocazia sfintei sărbători a Schimbării la față a Domnului, vă doresc o zi plină de minuni, cu bucurii și sănătate alături de cei dragi sufletului vostru!”, scria Adelina Coste, pe 6 august a.c.. La o săptămână după, Adelina Coste trecea la cele veşnice.

Redacţia JURNAL BIHOREAN & BIHON transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate.

Dumnezeu s-o odihnească!