Adevăratul bilanț: premier-păcălici, explozie ROBOR și inflație

Gavrilă Ghilea nu este deloc impresionat de bilanțul premierului Dăncilă, care s-a remarcat prin sumedenia de gafe făcute
Gavrilă Ghilea nu este deloc impresionat de bilanțul premierului Dăncilă, care s-a remarcat prin sumedenia de gafe făcute
Aceste concluzii reprezintă cel mai bine Guvernul Dăncilă, susține deputatul Ghilea, nemulțumit că se taie de la investiții ca să se dea pe salarii și pensii.

„Degeaba prezintă Guvernul în mod triumfalist creşterea veniturilor la bugetul de stat cu 14% din PIB, în primul semestru din 2018, dacă au crescut şi cheltuielile cu 20%”, transmite Gavrilă Ghilea. Acesta constată că adevăratul bilanţ al „premierului-păcălici Dăncilă este împovărarea românilor cu efectele exploziei ROBOR, majorarea indicelui inflaţiei şi a preţurilor de consum”.

Liberalul: PSD taie de la investiții

Deputatul PNL Ghilea crede că problemele cele mai mari ale României nu sunt cele legate de Justiție, ci cele economice. „În loc de investiții, guvernul s-a transformat într-un veritabil birou de salarizare a bugetarilor”, e de părere fostul prefect de Bihor. Acesta reclamă rectificarea de buget, realizată, spune parlamentarul, exclusiv sub imperativul asigurării banilor pentru plata pensiilor şi salariilor şi în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Fostul prefect de Bihor anticipează că, la fel ca anul precedent, marii perdanţi ai rectificării vor fi Ministerul Transporturilor, al Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Comunicaţiilor, dar şi serviciile SPP, SRI, SIE. „Din bugetele acestora se vor transfera sume importante destinate investiţiilor publice în lucrările de infrastructură, care vor rămâne mai departe doar în stadiul de proiect”, spune Ghilea. „Amânarea simplificării legislaţiei achiziţiilor publice, adoptată abia la finele lunii mai, a fost un bun prilej pentru Guvern să se spele pe mâini de promisiunea realizării unor proiecte de autostradă ca Târgu Neamț – Iași – Ungheni, Ploiești – Râșnov, Alexandria – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj, abandonându-le unor parteneriate public-private cvasi-inexistente”, afirmă Ghilea.

Acesta consideră revoltător faptul că, „deşi prin proiectul bugetului de stat pe anul în curs au fost alocaţi peste 9 miliarde de euro pentru investiţii publice în semestrul I, o mare parte dintre acestea se vor redirecţiona către Ministerul Muncii, pentru plata salariilor bugetarilor şi a prestaţiilor sociale”.

Procedând astfel, Guvernul condamnă la subdezvoltare o întreagă economie naţională, spune deputatul de Opoziție, arătând că majorările de pensii și salarii nu au o acoperire reală. Dovadă este deficitul bugetar tot mai mare, de aproape 15 miliarde de lei, şi o creştere a cheltuielilor de aproape 20% faţă de prima jumătate a exerciţiului financiar precedent. Adică 1,61% din Produsul Intern Brut fiind de peste două ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, arată deputatul.

Porcii și plăcuțele anti-PSD

Deputatul Ghilea face o corelare între explozia peste porcine și deja-celebrul caz al plăcuțelor de înmatriculare „MU13 PSD”, ale cetățeanului Răzvan Ștefănescu, căruia polițiștii i-au reținut permisul și plăcuțele de înmatriculare. „Consider că având în vedere apropierea de punctele de frontieră rutiere şi feroviare cu Ungaria, se impuneau măsuri de prevenţie mai dure. Traficul rutier prin Vama Borş se desfăşoară fără instituirea unui filtru sanitar veterinar mobil de dezinfecţie, ceea ce poate crea premisele răspândiri bolii din cauza creşterii numărului de autovehicule care tranzitează judeţul în aceste zile. Dar poate că autorităţile de frontieră au consemn să verifice cu atenţie doar conotaţiile plăcuţelor de înmatriculare şi modul în care acestea pot aduce atingere imaginii PSD…”, afirmă liberalul. Reamintim că Poliția Română nu a putut oferi explicații solide privind motivul pentru care l-a sancționat pe cetățeanul Ștefănescu, care și-a obținut aceste plăcuțe deloc plăcute PSD-ului, perfect legal, în Suedia.

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a prezentat bilanțul după primele șase luni de guvernare. Printre realizările guvernării Dăncilă sunt enumerate creșterile salariilor la personalul medical și în învățământ și creșterea pensiilor. În documentul emis de Guvern nu se precizează nimic de mod...20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor