Adeverinţe APIA pentru fermieri

De Simona Albinaru
1Comentariu
Adeverinţe APIA pentru fermieri
Toate convenţiile încheiate între APIA, instituţiile bancare şi non-bancare şi FGCR/FNGCIMM vor fi postate pe site-ul instituţiei la adresa: www.apia.org.ro.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii schemelor de plata (schema de plata unica pe suprafata, plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu si masurile de dezvoltare rurala), implementate de Agentie in cadrul Campaniei 2016, respectiv pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite in vederea finantarii activitatilor curente, de la institutiile bancare si non-bancare care au incheiat conventii cu APIA.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează creditele acordate de bănci fermierilor.

Astfel, potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2016 solicitand sprijin pentru schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi/sau pentru măsurile de dezvoltare rurală. De asemenea, prin adeverinţă se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafaţa determinată pentru plată pentru schemele de plată care fac obiectul convenţiei, ca s-a efectuat controlul administrativ asupra cererii beneficiarului referitor la eligibilitatea schemelor de plata care fac obiectul convenţiei şi că beneficiarul, la data emiterii Adeverinţei, nu face obiectul excluderilor de la plată pentru aceste scheme de plată, îndeplinind condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Valoarea creditului va fi în cuantum de până la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA.

În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 839/2016 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 703/2013 privind aprobarea condiţiilor în care se vor încheia convenţiile dintre instituţiile financiare bancare şi nebancare şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în vederea finanţării de către acestea a activităţilor curente ale beneficiarilor plăţilor derulate prin Agenţie, în baza adeverinţelor eliberate de APIA, Banca trebuie să respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăţilor directe, astfel încât dobanda finala aplicată beneficiarului nu poate depăşi ROBOR 6M + maxim 2, 5 %, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor