Aeroport, extrema urgenta

1Comentariu
Aeroport, extrema urgenta
Patronatele consideră o necesitate stringentă modernizarea Aeroportului Oradea.

Bihorul a pierdut bani frumoşi datorită Aeroportului Oradea. Oamenii de afaceri din toate domeniile sunt nemulţumiţi de faptul că Aeroportul Oradea se găsesşte în stare actuală. Asociația Firmelor Bihorene (AFB) a redactat o Scrisoare deschisă referitoare la necesitatea găsirii de soluții urgente pentru modernizarea Aeroportului Oradea, pe care a propus-o spre semnare conducerilor principalelor organizații patronale din Bihor. După semnare, documentul va fi trimis conducerilor Consiliului Județean Bihor, Consiliului Local Oradea și partidelor politice cu reprezentare parlamentară din Bihor.

„Datorită faptului că, de şapte ani de zile, în ciuda semnalelor venite din partea mediului politic, Aeroportul Oradea nu a fost modernizat pentru a intra pe harta zonelor cu o infrastructură de transport aerian la standarde ce permit zborurile internaționale, județul Bihor a pierdut numeroase oportunități de afaceri. Modernizarea aeroportului – în principal a pistei de rulare – ar permite o dezvoltare accelarată a Bihorului, cu un impact considerabil în dezvoltarea industriei și serviciilor turistice”, se spune în scrisoarea deschisă a AFB.

„Aşteptăm toți reprezentanții mediului patronal să fie alături de noi în acest demers, pentru ca, în cel mai scurt timp, să provocăm întâlniri trilaterale între mediul politic, mediul de afaceri și administrația publică pentru a găsi soluțiile cele mai eficiente”, subliniază Radu Silaghi, directorul executiv al AFB.

Aeroportul Oradea a constituit în ultima vreme şi o frână în dezvoltarea turismului balnear din Băile Felix, situaţie scoasă în evidenţă cu câteva luni în urmă de către Jean Podilă, patronul Hotelului President din Băile Felix. „Turiştii care vin din străinătate sunt nevoiţi să aterizeze pe Aeroportul din Budapesta, ceea cea dus la scăderea numărului lor în ultimii ani”, preciza Jean Podilă în luna septembrie.

D.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor